Ski klub “Besna kobila” najbolji u slalomu na rolerima

VRANJE

Ski klub „Besna Kobila“ na prvenstvu Srbije u slalomu na rolerima u Vranju postigao najveci uspeh

Protekle  nedelje Vranje i Besna kobila su bili centar Evropskog slaloma na rolerima.

U subotu je voženo Otvoreno prvenstvo Srbije u slalomu na rolerima i kako se očekivalo najviše uspeha imao je Skijaški klub „Besna Kobila“.

Zlatom i nazivom prvaka Srbije okitili su se takmičari ovog kluba Petra Stojiljković, Lazar Spasić, Dunja Arsić, Strahinja Kostadinović, Petra LJubisavljević, Stefana Stojanović, Emilija Arsić i Mia Dedinac.

Srebrni su bili Danica Ilić, Đurađ LJubić, Nikola Kostadinović, Anastasija Stojanović, Kaja Sretić i Milica Petković.

Bronzu je osvojio Lazar Antić.

Drugog dana vikenda vožen je „Besnokobilski kup“.

Osvajači zlatnih medalja u svojim konkurencijama su Petra Stojiljković, Lazar Spasić, Dunja Arsić, Masa Jović, Anastasija Stojanović, Emilija Arsić i Mia Dedinac.

Srebro su osvojili Milica Petković, Đurađ LJubić, Danica Ilić, Strahinja Kostadinović, Tadija LJubisavljević, Petra LJubisavljević, Stefana Stojanović i Kaja Sretić.

Dok su se bronzom okitili Anastasija Veselinoić, Lazar Antić, Nađa Stamenković, Nikola Kostadinović i Dunja Stojiljković.

U kombinaciji trka iz oba dana u apsolutnoj kategoriji kod žena najbrža je bila Julija Sleger iz Nemačke, druga Anja Novak iz Poljske, a treća najbolja slalomašica kluba domaćina Mia Dedinac.

Kod muškaraca najbrži je bio Patrik Stimpfl iz Nemačke, drugi njegov mlađi brat Fransis, dok je treći bio Georgs Smalcs.

Ukupan bilans medalja je po 15 zlatnih i srebrnih i 7 bronzanih.

U oba dana na trkama je učestvovalo 135 takmičara i Srbije, Poljske, Nemačke, Letonije, Italije, Slovenije i Slovačke među njima i neki od najboljih Svetskih slalomaša i prvaka Evrope.

Sledeća trka u Vranju biće trka Svetskog kupa na kojoj ćemo okupiti najbolje Svetske slalomaše.

Na Besnoj kobili od 30. jula do 2. avgusta održan je Roller Race kamp za sve kategorije pod pokroviteljstvom Svetske roler federacije, Srpske skejtbord i roler fedracije Tehnički organizator kampa bio je klub „Besna Kobila“. Rukovodilac kampa jedan od najboljih Svetskih trenera Patrik Štipmfl iz Nemačke. Demostratorke na kampu su bile jedna od najboljih Svetskih slalomašica današnjice Julija Šleger i najbolja Poljska slalomašica Anja Novak. Na kampu su učestvovali timovi iz Nemačke, Poljske, Letonije, Italije i Slovenije kao gosti i naravno članovi Skijaškog kluba „Besna Kobila“ kao domaćini kampa.

Kruna ovog kampa bile su dve World Ranking  trke u centru Vranja obe iz kalendara Svetske roler federacije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare