Počeli radovi na obilaznici

VRANJE

U okviru Industrijske zone „Bunuševac“, u Vranju su počeli radovi na izgradnji dela jugoistočne obilaznice od ulice Proleterskih brigada do Kosovske.

Reč je o kapitalnoj investiciji čiji je završetak od velikog značaja za grad Vranje zbog privlačenja stranih investicija.

,,Uz finansijsku podršku Ministarstva privrede stvaramo uslove za kompletno infrastrukturno uređenje. Najvažnije je što ćemo imati  atraktivan privredni ambijent za privlačenje novih investitora. To će biti snažan podsticaj, ne samo za Vranje, već i ostale opštine Pčinjskog okruga. Značajno je što ćemo izmestiti kretanje teretnog saobraćaja iz samog centra grada. Istovremeno, gradi se i novi kolektor, tako da ćemo potpuno zaokružiti ovu investiciju. To znači da ćemo kompletno imati sređenu infrastrukturu što se tiče prilaza i pristupa Slobodnoj zoni“, rekao je priliskom obilaska gradilišta gradonačelnik Vranja, Slobodan Milenković.

Dužina obilaznice je 2,6 kilometara. Vrednost prve faze radova je 96 miliona dinara. Nosilac posla je Preduzeće za puteve „Trace Vranje“. Projekat se realizuje u okviru Programa podrške razvoju poslovne infrastrukture za 2017. godinu.

Rok za završetak radova su četiri meseca.

Prethodnih dana urađena je interna saobraćajnica u Slobodnoj zoni koja će biti povezana sa budućom obilaznicom oko grada. Urađeni su infrastruktura, voda, kanalizacija i atmosferska kanalizacija. Ova saobraćajnica povezuje Bunuševački put sa selom Soderce.

Izgradnja obilaznice je prioritetan zadatak gradske vlasti i jedan je od najvažnijih i najvećih infrastrukturnih projekata na teritoriji Grada  Vranja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare