Počela pripremna nastava iz srpskog jezika

LESKOVAC

Već šestu godinu za redom učenici završnog razreda osnovne škole imaju mogućnost da u Narodnoj biblioteci „Radoje Domanović“ pohađaju besplatnu pripremnu nastavu za polaganje srpskog jezika.

„Cilj ove akcije je da pomogne osnovcima u lakšem savlađivanju i obnavljanju gradiva, ali i roditeljima, kojima je ovakav vid besplatne pomoći dobrodošao“ kaže vd direktorka biblioteke Vesna Ilić.

„Dosadašnje iskustvo pokazuje da su svi dosadašnji polaznici upisali željeni smer u srednjoj školi, kao i da ostvaruju najbolje rezultate tokom upisa.

Nastavu vodi profesor srpskog jezika i diplomirani bibliotekar Odeljenja periodike Jadranka Jović kaže da 27 učenika pohađa pripremnu nastavu.

„Interesovanje je bilo daleko veće, ali na žalost, dosadašnje iskustvo pokazuje da je zbog skučenosti prostora idealan broj 20. Mi smo, ipak, malo premašili taj broj iz želje da više dece dobije mogućnost da jednom nedeljno sat vremena obnovi i provežba do sada naučeno gradivo.“

Anđela Jovanović je učenik osnovne škole „Vuk Karadžić“. Očekuje da ovde unapredi svoje znanje, kako bi se lakše upisala u Gimnaziju, ali i da bi stekla nove prijatelje. Pripremnu nastavu imaju i u svojoj školi, gde, po njoj, nastavnica srpskog jezika odlično radi. Sličnog mišljenja je i Nađa Živković iz „Vožd Karađorđa“.

„Ovi besplatni časovi u biblioteci nam omogućavaju da što bolje uradimo prijemni ispit. Usavršavamo znanje koje smo već stekli i verujem da ćemo doći do savršenstva. Verujem da ćemo uz pomoć ove nastave dobiti i dodatno samopouzdanje i prevazići tremu na prijemnom ispitu. Moja želja su Gimnazija ili Ekonomska škola.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare