Osam priznanja za glumce i pevače Studentskog kulturnog centra

NIŠ

Predstava „Mamin dašak u svemiru“, Akademskog pozorišta SKC-a, je na Festivalu akademskih pozorišta u Novom Sadu, koje je završeno ovog vikenda, osvojila sedam priznanja. Pored pojedinačnih nagrada predstava je proglašena za najbolju predstavu festivala. Pored glumaca briljirali su i horisti – Akademski hor Studtenskog kulturnog centra Niš se sa velikog festivala u Poljskoj vratio sa srebrnom medaljom!

Predstava “Mamin dašak u svemiru“, Akademskog pozorišta SKC-a, premijerno izvođenje imala je oktobra ove godine, a na svom prvom festivalu osvojila je i publiku, žiri i čak sedam nagrada.

Milica Dimitrijević osvojila je nagradu za najbolju scensku bravuru, Nemanja Nikolovski dobio je drugu nagradu za epizodnu mušku ulogu, Grand Prix festivala osvojila je Jovana Đorđević… Prva nagrada za najbolju žensku ulogu otišla je u ruke Katarine Stojanović, dok je za najbolju mušku ulogu nagrađen Miloš Cvetković. Nagradu za najbvolju režiju osvojio je Dušan Matejić, a za najbolju predstavu u celini proglašena je upravo predstava „Mamin dašak u svemiru“. Oni koji su propustili ovu predstavu Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Niš, moći će da je pogledaju 3. decembra u Lutkarskom pozorištu. Lepe vesti ovog vikenda doneli su nam i članovi našeg mešovitog hora! Akademski hor Studentskog kulturnog centra Niš, koji predvodi dirigent Zoran Stanisavljević, je na 4. Međunarodnom festivala muzike u Poljskoj “Jozef Švidr”, osvojio srebro. Naši horisti su takmičili su se sa više od dvadeset horova, a pevali su kompozicije Jozefa Švidera, Marka Tajčevića, Konstantina Babića, Pjera Paseroa i Andersa Edenrota.

“Treba istaći veliku požrtvovanost i predanost članova Akademskog hora koji su uprkos zdravstvenim tegobama, izazvani virusnim infekcijama, funkcionisali kao pravi profesionalci i veoma složno. Ta zajednička energija i zalaganje doneli su nam ovaj značajan uspeh na ovako velikom takmičenju.”, navodi dirigent Zoran Stanisavljević.

Pored nastupa na takmičenju pevači Studentskog kulturnog centra Niš održali su i dva celovečernja koncerta u gradovima Pogruže i Goržice. Otputovali su, kažu, sa željom da se što bolje predstave i da pokušaju da pariraju odličnim poljskim i ukrajinskim horovima.

Studentski kulturni centar Niš je ponosan na svoje članove, a sigurni smo da će i u narednim mesecima nizati sjajne uspehe!

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare