Počela priprema paketa za penzionera

LESKOVAC

U Plavom paviljonu sajmišta počela je priprema preko 27.000 paketa koji će biti podeljeni penzionerima koji imaju primanja manja od 30.000 (njih 25.053), kao i za 2.200 korisnika usluga Centra za socijalni rad. Paketi sadrže po kilogram brašna i šećera, litar zejtina, makarone, higijenska sredstva, kutiju čaja i kesicu supe, kao i sredstva za dezinfekciju. Proizvodi se pakuju u kutije i biće dostavljani na kućne adrese penzionera najpre grdeličkog kraja, zatim vučjanskog, a potom i svih ostalih. Volontere na pakovanju čine zaposleni u Gradskoj upravi, Javno-komunalnim preduzećima i ustanovama kulture koji zbog vanrednog stanja rade smanjenim kapacitetima. Svi volonteri su opremljeni zaštitnom opremom, skafanedima, poštuju sve propisane mere predostrožnosti, a „Plavi paviljon“ i prostor od njega se svakodnevno dezinfikuju.

Zamenik komandata Gradskog štaba za vanredne situacije i član Gradskog veća grada Leskovca Vladimir Petković se u ime lokalne samouprave zahvalio volonterima i naznačio da se na ovaj način pruža podrška našim sugrađanima koji su podneli najveće žrtve zarad sveopšte bezbednosti.

„Situacija iz drugih država nam pokazuje da je ovaj virus veoma opasan i zato pozivam građane da izdrže, da poštuju mere, kako bismo na kraju pobedili. Znam da nije lako provoditi toliko vremena kod kuće, ali to se radi sa ciljem očuvanja života što svakako predstavlja prioritet.“

Direktor Narodnog pozorišta Dragan Boža Marjanović, koji učestvuje kao volonter u ovoj akciji, priznaje da je ova akcija najmanje što se može učiniti za panzionere, očeve, majke, deke i bake.

„Oni su pripadnici generacije koja je stvarala ovu zemlju. Mi smo tu da učimo od njih i da im uzvratimo na ovaj način. Grad je učinio sve za svakog građanina Leskovca, a u ovom trenutku posebno za najstarije, koji su sada najugroženiji.“

Glumci leskovačkog Narodnog pozorišta Petra Dimitrijević i Filip Radivojević poručili su najstarijima, ali i svim ostalim građanima Leskovca, da ostanu kod kuće uz nadu da će sve brzo proći.

„Mi glumci smo navikli da radimo ponavljajući nešto i probajući po više puta, tako da nam nije ni ovo teško. Nadam se da će ova pomoć stići do svakog penzionera, da će na ovaj način i dalje ostati kod kuća, a biće vremena da se ponovo družimo kad sve ovo prođe.“

Na pitanje novinara JUGpressa da li ej tačno da se na tendet nije javio nijedan ponudjač gradonačelnik Goran Cvetanović je rekao da je ” iako je vanredno stanje, ipak sve odrađeno preko javnog poziva” te da je na tenderu posao dobila firma „Zlatan trag“.

„Za ovo se u startu znalo da retko ko može da nam u 15 dana isporuči preko 200 tona robe, a tu je leskovačka firma koja proizvodi kartonske kutije u koje se pakuje ova roba. Brzina isporuke robe zavisi od toga kako nam pristiže roba. U ovom trenutku, recimo, imamo spremnih oko 1000 paketa gde samo nedostaje kesica čaja, za koji se nadamo da će mo ga uskoro imati ovde.“

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
infektivno na kolenima
infektivno na kolenima
4 godine pre

Nisu sbi glumci tu. Samo SNS kafrovi

poceli izbori
poceli izbori
4 godine pre

pa niko nece umre gladan ako nedobije kilo brasno i secer ,

Ponosni građanin
Ponosni građanin
4 godine pre

Hoće li neko da objavi broj obolelih u Leskovcu. Već nekoliko dana nikakva informacija se ne daje, a samo u bolnici pišete da se nalaze 82 osobe?