Počela prijava ugostitelja za učestvovanje u sistemu vaučera

VRANJE

Ministarstvo turizma i omladine poziva sve ugostitelje sa teritorije Republike Srbije da se prijave radi dodele vaučera od 10.000 dinara preko sistema E-turista, koji može da se koristi isključivo za pružanje usluge smeštaja u trajanju od najmanje pet noćenja izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera.

Vaučerom se ne može vršiti plaćanje usluga ishrane i pića, pružanje zdravstvenih ili drugih usluga, boravišne takse, odnosno drugih dadžbina.

Trenutno je u opticaju 100.000 vaučera.

Pozivaju se privredna društva, druga pravna lica, preduzetnici i zdravstvene ustanove, koje organizuju boravak i pružaju usluge prevencije, lečenja i rehabilitacije, a pružaju usluge smeštaja i ishrane trećim licima,  u skladu sa propisima kojim se uređuje oblast ugostiteljstva, kao i fizička lica koja pružaju ugostiteljske usluge u kategorisanim objektima domaće radinosti i seoskog turističkog domaćinstva, a u kojima se ugostiteljska delatnost obavlja u skladu sa propisima kojima se uređuje oblast ugostiteljstva, da se prijave radi dodele vaučera za subvencionisano korišćenje ugostiteljskih usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima.

Krajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar 2024. godine, a prijava građana za njihovo korišćenje počinje od 15. januara na šalterima javnog preduzeća „Pošta Srbije“.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju, kao i zaposleni sa primanjima do limita koji je povećan na maksimalnih 80.000 dinara mesečno.

Prva lista ugostitelja je već istaknuta, a drugi presek biće objavljen 12. januara na sajtu resornog Ministarstva.

Tehnička podrška je dostupna na sledećim brojevima: 011/2606576, 011/2606521 i 011/3111569. (kraj) DC/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare