Aktivisti iz komšiluka: Otvorene prijave za ,,Konkurs za mlade organizatore događaja”

VRANJE

Aktivisti iz komšiluka pozivaju mlade iz Vranja da okupe ekipu od troje, četvoro osoba koje imaju između 15 i 30 godina i da se prijave na ,,Konkurs za mlade organizatore događaja” tokom kog će naučiti da razvijaju i usavršavaju ideju i veštine za organizovanje događaja, a dobiće i budžet za realizaciju tih ideja.

Mladi koju budu odabrani proći će trening koji će se održati u Sremskim Karlovcima 21. februara, a nakon toga kada se vrate u Vranje moći će da realizuju svoje ideje.

Iz ove organizacije su nedavno putem društvenih mreža pozvali mlade da zajedno utiču na to da se otvori Omladinski centar u Vranju, kao i da sa njima podele svoje ideje šta bi moglo da se nađe u tom centru kakav sadržaj i šta bi tu radili u slobodno vreme.

Podestimo se, kroz projekat ,,Mladi u centru” ispitali su koje su neke od potreba mladih u Vranju.

Kako navode iz ovog udruženja mladi iz Vranja najviše odlaze zbog toga jer nisu zadovoljni platama, ne mogu da pronađu posao u struci, kao i zbog studiranja a potom se više i ne vrate jer su drugi gradovi ,,živahniji i zanimljiviji”. Takođe, ističu da mladima fali mesto na kome mogu da razvijaju digitalne i druge veštine, kao i dostupna i besplatna psihološka podrška.

Kako bi se prijavili na konkurs potrebno je ostaviti svoje podatke putem Google forme, a iz ove organizacije će prijavljene kontaktirati 15. januara kada se konkurs zvanično otvara kako bi im pružili više informacija. (kraj) DC/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare