Počela podela poljoprivrednih subencija

LESKOVAC

Podelom ugovora poljoprivredim proizvođačima grdeličkog kraja počela je akcija podela poljoprivrednih subvenicja. Ukupno će biti podeljene 962 subvenicije, za šta je iz budžeta izdvojeno 50 miliona dinara. U grdeličkom kraju je 83 osoba dobilo ovaj podsticaj, a ukupna izdvojena suma je 3,3 miliona dinara. Gradonačelnik Goran Cvetanović naglasio je da će ova suma u 2023. godini biti povećana na 66,5 miliona dinara.

„Budućnost poljoprivredne proizvodnje je u plastenicima, koji se u leskovačkom kraju prostiru na preko 1500 hektara. Vekovima su naši preci zemlju obrađivali na teži način, a danas se uz ovu savremenu mehanizaciju za koju dobijate subvenicije i dobru organizaciju to mnogo lakše postiže na ozbiljniji i produktivniji način. Moram da napomenem da je juče Leskovac posetila državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede Jelena Blagojević sa kojom smo moji saradnici i ja razgovarali oko uvođenja platforme E-agrar. Ova platforma će umnogome olakašati vama, poljoprivrednim proizvođačima, regristraciju poljoprivrednih gazdinstava, podnošenje zahteva za republičke subvencije i obezbediti njihovu transparentnost – u svakom trenutku imaćete uvid šta se dešava sa obradom vašeg zahteva. Neće više biti papirne forme, čekanja u redovima po brojnim šalterima, sve to će zameniti ova platfoma koja će omogućiti da se u mnogo kraćem roku podnese zahtev.“

Na odobrenim subvencijama zvanično se zahvalila Dragana Stojanović iz Donjeg Bunibroda, koja gaji povrće u zatvorenom prostoru.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare