Počela masovna vakcinacija u Leskovcu

LESKOVAC

U sportskoj hali „Partizan“, koja je određena za centralni punkt za vakcinaciju stanovnika Leskovca i okoline, otpočela je masovna vakcinacija. Mogu da se vakcinišu građani koji su se prijavili za kinesku vakcinu, s obzirom da je stiglo 2469 doza ove vakacine. Pored prijavljenih i ostali zainteresovani građani se mogu javiti u halu „Partizan“ kako bi se vakcinisali. Ova je punkt je obišao i gradonačelnik Goran Cvetanović koji ističe da je primetio pojedine nedostatke koji otežavaju da proces imunizacije teče brže.

„Ovo se tiče računarske opreme za izdavanje potvrda o vakcinaciji. U saradnji sa nadležnima u Domu zdravlja pristupilo se rešavanju ovog problema i već danas će punkt biti u potpunosti opremljen neophodnom računarskom opremom. ovom prilikom se izvinjavam građanima zbog nedostataka i zahvalan sam na velikom interesovanju koje su pokazali za vakcinaciju protiv korona virusa.“

Inače, hala „Parizan“ je u potpunosti prilagođena postupku vakcinacije. Medicinske ekipe najpre obavljaju pregled zainteresovanih i nakon toga se obavlja vakcinacija. Na ulazu i izlazu iz hale su postavljene i rampe za osobe sa invaliditetom. Pored ovog punkta, na teritoriji Leskovca vakcinacija se obavlja u Domu zdravlja, kao i u objektima domova zdravlja u Grdelici, Vučju, Brestovcu i Manojlovcu.

Časlav Nedeljković, zamenik direkor Doma zdravlja, kaže da su najpre vakcinisani zdravstveni radnici, a nakon njih i prva grupa građana starijih od 70 godina koji su se elektronski prijavili i imaju svoje termine. U periodu od 8 do 14:30 časova u hali „Partizan“ vakcinisano je 252 osoba.

„Postupak je sledeći. Pacijentu najpre lekarska ekipa utvrđuje indikacije i kontraindikacije, zatim se vrelazi na sam prijem vakcine i na kraju je informatička služba koja sve to ubacuje u centralni sistem elektronskog portala. Očekujemo da stigne i ruska vakcina, pa će moći da tu vakcinu prime i građani koji su se izjasnili za nju.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare