Počela jesenja sadnja

LESKOVAC

Grad Leskovac je za jesenju sadnju cvetnog i dendro materijala ove godine je izdvojio 4,3 miliona dinara. Ovo je postupak koji se sprovodi svake godine kako bi se uredile javne površine i obnovilo zelenilo u gradu. Jelena Stamenković, pomoćnica gradonačelnika Leskovca, kaže da će u cvetnim lejama u Leskovcu, Brestovcu, Vučju, Grdelici i Predejanu biti zasađeno 45.000 komada cvetnog materijala.

„Grad Leskovac kontinuirano radi na očuvanju i oplemenjivanju svih zelenih površina. Jesenjom sadnjom je predviđena i dopuna drvoreda u gradu, u ulici Deveta, ulici Mlinskoj, Niškoj, kao i sadnja u etno-parku Hisar, te postavljanje busena trave na oštećenim zelenim površinama na Bulevaru oslobođenja, zelenoj površini u ulici Moše Pijade i na platou u parku 9 Jugovića. Ukupna suma za jesenju i prolećnu sadnju ove godine opredeljena je na iznos od 5,7 miliona dinara, što je za 800.000 više u odnosu na prošlu godinu. Ujedino apelujemo na građane da čuvaju mlade sadnice kako bi Leskovac bio lepši i zdraviji grad za život svih nas, a pogotovo naše dece.”

Tatjana Marinković, stručni saradnik za zelenilo JP „Urbanizam i izgradnja“ dodaje da je nabavljeno oko 2000 kvadrata busen-trave.

„Ovo je prvi put da se na ovakav način obnavljaju oštećeni travnjaci na teritoriji grada. Radi se o travi koja je stalna, koja se ukorenjuje i može dugo da traje.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare