Počela besplatna škola klizanja za decu

NIŠ

Sportski centar „Čair“ organizovao je i ove kao i prošle godine besplatnu školu klizanja za decu od 7 do 10 godina. Za školu klizanja prijavilo se 55 dece, a prema rečima direktorke Sportskog centra „Čair“ Branke Aranđelović, u sredu će biti prijave za sledeću nedelju.

„S obzirom na to do smo malo kasnije krenuli sa prijavama, ove nedelje će biti dve grupe. Prva grupa je od 10 sati, druga od 11.30 sati. Oko srede ćemo pustiti prijavu i za sledeću nedelju za mališane od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola. Deca se prijavljuju na blagajni zatvorenih bazena, a na osnovu godišta i toga da li prvi put staju na klizaljke određujemo u kojoj će grupi biti“, kaže direktorka Sportskog centra „Čair“.

                           Časovi klizanja se realizuju uz pomoć instruktora niških klubova, koji podučavaju decu osnovama klizanja.

                          „Sve teče u najboljem redu. Naučili smo decu osnovnim elementima klizanja. Narednih dana učićemo druge elemente, skretanje, kočenje, a na kraju ćemo probati da naučimo klizanje unazad. Jedna nedelja je sasvim dovoljna da neko ovlada klizaljkama i da bez problema samostalno stane na led. Šest-sedam godina je optimalno vreme da se krene sa klizanjem“, kaže Mladen, jedan od instruktora.

                       Saša Ristić ima sedam godina i  prvi put stao na led u klizaljkama. Kaže da uživa u klizanju i da se provodi odlično. Za sada je naučio osnovno hodanje po ledu, i kaže da mu nije bilo teško.

                       Klizalište radi u punom kapacitetu, u jednoj grupi mogu da klizaju oko sto klizača. Direktorka Sportskog centra navodi da je pre neki dan bilo oko 780 klizača, što je najveći kapacitet klizališta u jednom danu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare