Počela Balkanska smotra mladih strip autora

LESKOVAC

 

U Leskovačkom kulturnom centru počela je 19. Balkanska smotra mladih strip autora koju organizuje škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“.

Jedan od najmasovnijih festivala i ove godine je oborio rekord po broju učesnika, jer se prijavilo njih 2761 iz 54 zemalja sveta.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Goran Cvetanović koji je priznao da mu je čast što može da se obrati ovolikom broju ljubitelja stripova.

„Balkanska smotra odavno je prevazišla granice Balkana. Ovaj strip festival gotovo dve decenije povezuje kulture raznih zemalja i njihove narode, ali ima i pedagoški karakter jer uključuje i veliki broj mladih autora koje na taj način motiviše da istraju i da se dalje angažuju u svetu stripa.“

Posetiocima se obratila i ataše za kulturu francuske ambasade An-Loren Viguru koja je rekla da je Francuskom institutu velika čast što je partner ovom festivalu.

„Ovo je prvi put da sam u Leskovcu, ali je Francuski institut prisutan prisutan u Leskovcu preko projekata kao što su „Filmski karavan“ ili raznih koncerata. Iz razgovora sa partnerima sam shvatila da je Leskovac veoma puno uključen u kulturne tokove. Sa zamenikom direktora smo imali prilike da razmenimo ideje o budućoj saradnji. Dakle, sigurno ćemo se vratiti.“

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare