Poboljšani uslovi za rad u Dnevnom boravku “Duga”

LESKOVAC

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Leskovac privelo je kraju realizaciju programa „Poboljšanje prostorno tehničkih uslova rada Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa intelektualnim teškoćama „Duga“ Leskovac“. Projekat je realizovan uz partnerski odnos sa Gradom Leskovcem kroz apliciranje na stalno otvorenom konkursu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Grad Leskovac je učestvovao kroz stolariju koja je skinuta sa Opšte bolnice Leskovac i određivanjem stručnog lica za nadzor, a Ministarstvo finansijskim je za izvođenje radova na zameni stolarije i krečenja izdvojilo iznos od 589.313 dinara.

Dragan Nikolić, koordinator programa, kaže da su na ovaj način stvoreni su bolji uslovi za život i rad korisnika na uslugama Dnevni boravak, Predah smeštaj, kao i za realizaciju programskih aktivnosti udruženja koje podržavaju Grad Leskovac ili Savez za pomoć MNRL Srbije.

„MI smo sada dobili objekat koji ima povećanu energetsku efikasnost što će u buduće znatno doprineti finansijskoj uštedi, s obzirom da se trenutno grejemo na struju, zatim imamo i bolju osvetljenost, provetrenost, jednom rečju dobili smo humanizovan objekat koji ć enašim kosriasnicima svakako pružiti bolje uslove za život i rad.“

Nikolić je rekao da se za sledeću godinu planira apliciranje projektom kojim bi se rešio problem grejanja, kako bi se prešlo na etažno grejanje uz pomoć peleta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare