Pobednici regionalnog takmičenja učeničkih kompanija iz Niša, Boljevca i Leskovca

NIŠ

Na regionalnom takmičenje učeničkih kompanija  iz jugoistočne Srbije koje je odtžano u Nišu prvo mesto osvojila je ekipa “Tengen Systems” iz  Gimnazija “Bora Stanković”, Niš. Oni su na ovom takmičenju prikazali a sistema koji automatizuje organizaciju turnira i takmičenja.

Žiri  u sastavu Ivana Ilić Stojadinović iz Media Reform centra, Tamara Živadinović iz Mena grupe i Milan Babić iz Deli prostora odlučio je da drugo mesto pripadne ekipi “ Apiramid”, iz srednje škole “Nikola Tesla”iz  Boljevca koji su proizveli i prikazali  magnetne kuglice za opuštanje.

Treće mesto pripalo je ekipi “ SIzaRD” iz Umetničke škole Niš koji proizvode senzorne igračke namenjene razvoju dece

“ Man’s Breakthroughs” iz Tehničke škole “Rade Metalac”, iz Leskovca, koji se bave pProizvodnjom zaštitnog elementa za automobile koji apsorbuje udare pri parkiranju, osvojili su četvrto mesto

Da podsetimo, na takmičenju su učestvovala 34  srednjoškolska tima iz jugoistočne Srbije – Boljevca, Niša, Leskovca, Zaječara, Pirota, Knjaževca, Svrljiga, Bora, Vlasotinca, Žitorađa, Aleksinca i Prokuplja  koji su prikazali svoje proizvode i usluge široj javnosti, u Tržnom centru Roda.

Darko Radičanin,   direktor „Dostignuća mladih „ rekao je da će najblje  četiri kompanije “učestvovati na nacionalnom finalu u Novom Sadu, zajedno sa pobednicima ostalih regionalnih takmičenja (jugozapadna i centralna Srbija, Vojvodina i Beograd).  Takmičenje će biti održano u maju. Najbolja učenička kompanija na nacionalnom nivou predstavljaće Srbiju na evropskom takmičenju najboljih učeničkih kompanija koje će biti održano u julu ove godine u Francuskoj” rekao je direktor Radičanin.

 Takmičenje je realizovano u organizaciji “Dostignuća mladih”u Srbiji, uz saradnju i finansijsku podršku Ministarstva privrede, Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), kompanija TeleGroup i ManpowerGroup, kao i Roda centra.

 Program Učenička kompanija deo je projekta „Decenija preduzetništva” koji sprovodi Vlada Republike Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare