Po deseti put održani Dani vodenice

LESKOVAC-VUČJE

Tradicionalna manifestacija Dani vodenice održana je u Vučju po 10. put. Manifaestaciju u prisustvu meštana, predstavnika lokalne samouprave i mnogobrojnih posetioca je otvorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rečima da su Dani vodenica uvek povod da se okupimo pored Vučjanke, da se podsetimo svoje istorije, tradicije, ali i potrebe da tu istoriju i tradiciju negujemo kao nešto što je autentično naše i po čemu smo prepoznatljivi.

„Vučje ima čime da se pohvali i ima šta da pokaže. Planina Kukavica, reka Vučjanka koja je svoj kanjon usekla kroz stene, Skobaljić grad, ove stare vodenice, samo su neke od atrakcija kojima Vučje privlači posetioce, da u njemu provedu vreme i uživaju u lepotama prirode. Ovaj jubilej manifestacije Dani vodenica mi je posebno drag, jer se poklapa sa decenijom našeg upravljanja gradom na Veternici. Bio sam na otvaranju prvih Dana vodenice i sa ponosom mogu da kažem da smo za ovih deset godina mnogo toga uradili i da ćemo još mnogo toga uraditi za Vučje i porečki kraj.“

Bratislav Stanisavljević, direktor Doma kulture Vučje u ime organizatora, naglasio je da se Dani vodenica organizuju sa namerom da se na najbolji način prezentuju široj populaciji prirodne lepote Vučja i okoline, kao što je vidikovac Sokolica, Skobaljićgrad, te vodenice koje želimo da što više stavimo u funkciju.

U kulturno-zabavnom programu učestvovali su učenici Muzičke škole „Stanislav Binički“ i članovi KUD Doma kulture u Vučju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare