Po broju turista Niš nadmašio rekord iz 2019.godine

NIŠ

Niš je u prvoj polovini godine posetilo ukupno 75.427 turista, od čega su polovinu činili stranci. Broj ostvarenih noćenja u ovom periodu iznosi 144.425, što je prema rečima Adriane Anastasov, gradske većnice resorno zadužene za oblast kulture i turizma, za čak 70 odsto više nego u istom periodu prethodne godine. Kada je o Niškoj Banji reč zabeleženo je značajno povećanje poseta stranih turista.

  Adriana Anastasov navodi da je tokom jula Niš posetio veliki broj stranih, ali i domaćih turista.

                           “Samo u mesecu julu Grad je posetio ukupno 16.473, od toga domaćih nešto manje od 4.500 i stranih  preko 12.500 turista“, istakla je Anastasov.

                           U prvoj polovini godini zabeležen je i porast broja  noćenja.

                         “Broj noćenja se povećao za gotovo 70 odsto i iznosi 144.425 noćenja“, kaže Anastasov.

                            Anastasov navodi da podaci iz prve polovine godine pokazuju, da je grad, kada je o oblasti turizma reč ostvario mnogo bolje rezultate nego rekordne 2019. godine.

                           “Sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo ostvarili mnogo bolje rezultate nego rekordne 2019. godine, a predstoje nam tek rezultati za avgust i septembar ove godine, gde smo u avgustu takođe imali ogroman broj turista”, kazala je gradska većnica resorno zadužena za kulturu i turizam.

                          Posebno je zadovoljna kako se turistička sezona odvijala u Niškoj Banji.

                            “Ukupan broj dolazaka za mesec jul u odnosu na prethodnu godinu povećan je za preko 150 odsto, a zabeležen i broj noćenja stranih turista u prvoj polovini godine. Od januara do jula broj noćenja koji su ostvarili strani turisti  povećao se za čak 400 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, dok je broj domaćih turista koji su noćili povećan za oko 15 odsto“, istakla je Anastasov.

                           Anastasov ocenjuje da je Niš na dobrom putu kada je reč o turizmu, ali da na tom polju mora još mnogo da se radi, a tu pre svega vidi brojne nove sadržaje koje će grad ponuditi posetiocima između ostalog Akva-park, ali i otvaranje renoviranog kompleksa arheološkog nalazišta Medijana, koje se prema njenim rečima očekuje do kraja godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare