Plivači „Dubočice“ : 12 takmičara I 16 medalja

 

LESKOVAC-ZRENJANIN

Na gradskom bazenu u Zrenjaninu održan je prestižni plivački miting „Serbia Grand Prix“ u organizaciji plivačkog saveza Srbije na kome su plivači I plivačice leskovačke “Dubočice” osvojili 16 medalja.

 

Četiri dana plivačke borbe vodilo je oko 510 plivača iz 56 klubova i 11 država. Ove godine osim zemlje domaćina, Srbije, učestvovali su i plivači iz: Italije, Madjarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Rumunije i Turske.

Na ovom mitingu, koji važi za jedan od najjačih u jugoistočnoj Evropi, učestvovalo je i 12 plivača Dubočice koji su branili boje svog kluba i grada Leskovca. U ovako žestokoj konkurenciji plivači Dubočice uspeli su da osvoje čak 16 medalja (6 više nego prošle godine). Osvajači medalja ovog puta bili su:

  1. Nina Stanisavljević – zlato na 100 i 200 prsno, srebro na 50, 100 i 200 leđno, bronza na 50 kraul, 100 mešovito, 50 prsno
  2. Teodora Stošić – zlato na 50 prsno i srebro na 100 prsno
  3. Nikola Milenović – srebro na 50 leđno i bronza na 200 leđno
  4. Štafeta devojčice ( Nina Stanisavljević , Teodora Stošić , Milica Pešić , Ivona Tasić ) – zlato na 4x 50 kraul i 4x 50 mešovito
  5. Štafeta dečaci ( Nikola Milenović , Uroš Stefanović , Đorđe Stanković i Bratislav Pešić ) – srebro na 4 x 50 mešovito)
  6. Štafeta apsolutna kategorija ( Petar Stanisavljević , Nina Stanisavljević , Nikola Milenović ,  Iva Obradović ) – bronza na 4 x 50 kraul.

plivaci-pk-dubocica-1 plivaci-pk-dubocica-2

Iz kluba poručuju da su ponosništo su plivači Dubočice bili jedan od najuspešnijih srpskih klubova na ovom takmičenju, a ujedino čestitaju treneru Dušanu Veličkoviću pod čijim vođstvom ova deca treniraju.

Želimo da iskažemo veliku zahvalnost upravi SRC Dubočica, na čelu sa direktorom Miodragom Rajkovićem, Gradskoj upravi za društvene delatnosti, koja nam je obezbedila prevoz za ovo takmičenje i gradonačelniku Goranu Cvetanoviću na nesebičnoj pomoći koju nam pružaju, navode u ovom klubu .

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Roditelj
Roditelj
7 godine pre

Želim da se zahvalim klubu i da čestitam na uspehu i svemu što čine za našu decu. Ovaj klub vode roditelji dece- plivača i novac se ulaže u decu i opremu i to je za svaku pohvalu. Deca su na takmičenje išla besplatno, a osim prevoza i smeštaja bila im je obezbedjena i hrana. Plivački klub Dubočica može da posluži kao primer svim klubovima ne samo u Leskovcu već i u Srbiji. Bravo!