Planinarsko skijaški klub „Kukavica“ dobio dvoje planinarskih vodiča

LESKOVAC-PRIJEPOLJE

U periodu od 28. jula do 06. avgusta 2017. godine na obroncima planine Jadovnik kod Prijepolja, u području spomenika prirode „Slapovi Sopotnice“, održana je obuka i testiranje planinara za planinarske vodiče.

Dvoje leskovačkih planinara, Jelica Drašković i Dejan Savić, članovi PSK „Kukavica“, učestvovali su i uspešno položili sve testove i ispite za planinarske vodiče III kategorije.
Oni kažu da pod direktnim vođstvom Ise Planića, načelnika PSS-a i Zorana Kontića načelnika Službe vodiča obuka i testiranje apsolutno nije bilo lako, imajući u vidu da su oni trenutno naši najiskusniji planinari i alpinisti.
„Uspešno položeni ispiti u pismenom, usmenom i praktičnom obliku su samo dokaz da grad Leskovac ima ljude sposobne da odgovore na svaki poziv u planinarstvu. Desetodnevnu obuku činilo je niz tema iz oblasti planinarstva, prve pomoći, kartografije, noćnih bivakovanja i alpinističkih poduhvata. Lepo i odlično iskustvo daće snagu da se u narednom periodu neke od tema prenesu i ostalim članovima kluba i u radu sa mladima, kako bi se planinarstvo i alpinizam približili našim građanima.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare