Planinari iz Srbije u pohodu na Kilimandžaro i Uhuru – najviši vrh Afrike

NIŠ – LESKOVAC – PREDEJANE – SRBIJA

Planinari iz Srbije, među kojima se nalaze i planinari sa juga Srbije, krenuli su na ekspediciju „Kilimandžaro 2022“, koja će započeta 16, a trajaće do 26. oktobra. Jedanaest planinara okupljenih u „družinu snova“ za cilj imaju osvajanje vrha Uhuru, koji se nalazi na 5.895 metara nadmorske visine i najviši je vrh planine Kilimandžaro, države Tanzanije i celog afričkog kontitenta.

Planinari su put Kilimandžara krenuli sa aerodroma u Sofiji, preko Istanbula do aerodroma u Aruši u Tanzaniji. Uspon na najviši vrh Afrike odvijaće se “Marangu trasom”. Uspon je počeo u utorak, 18. oktobra, a na krov Afrike, po planu, “družina snova” trebalo bi da izađe u subotu, 22.oktobra.

Ekupu planinara „družina snova“ čine Jovana Bogojević, Admira Konićanin, Milica Komadinić iz Niša, potom Kasim Hamzagić, Mirza Ramović, Goran Stojilković iz Leskovca kao i Danijel Milovanović, Ivica Đorđević, Predrag Lučić, Miroslav Dokman iz Niša i Zoran Pavlović Paća iz Predejana. 

“Družina snova” prešla je 18. oktobra  deonicu kroz tropsku šumu,  od Marangu kapije na oko 1900 metara nadmorske visine, do Mandara koliba na oko 2700 metara nadmorske visine. Kako je objavljeno na društvenim mrežama, svi članovi ekspedicije se osećaju dobro. Nastavljaju uspon prema vrhu Uhuru, a pred njima je deonica do Horombo koliba na oko 3700 metara nadmorske visine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare