Plakete zaslužnima koji su gasili požar u naselju Gornji Asambair

VRANJE

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicima priredio je prijem za građane, predstavnike javnih preduzeća, vojske, komunalne policije, sektora za vanredne situacije i privatnih preduzeća koji su se samoinicijativno uključili u gašenje požara koji je 2. avgusta prošle godine zahvatio deo naselja Gornji Asambair.

U ime Grada Vranja Milenković je uručio priznanja i zahvalio im se na hrabrosti i požrtvovanju koje su iskazali u gašenju pošara i sprečili njegovo širenje.

Vatrena stihija koja je krenula sa puta za selo Neradovac ozbiljno je  pretila da zahvati ne samo otpad koji je bio u neposrednoj blizini već i stambene kuće.

„Jedan porodični objekat je vatra zahvatila, ali vašom hrabrošću, odlučnošću i nesebičnošću uspeli smo da vatrenu stihiju stavimo pod kontrolu i da požar lokalizujemo. Vi ste rizikovali svoje živote, nekima je zbog gušenja i opekotina ukazana i medicinska pomoć, ali ste pokazali koliko ste nesebični i koliko volite svoj grad. Pokazali ste koliko je naš narod u takvim situacijama solidaran, kao i da je reagovanje u vanrednim situacijama ozbiljna stvar, te da i u narednom periodu moramo da ulažemo u sektor za vanredne situacije“, rekao je gradonačelnik.

Pohvalio je i pojedince, fizička lica, zatim „Simpo“ i „Jumko“ koji su ustupili svoje cisterne, ali i Gradsku upravu i službe koje su učestvovale u gašenju požara koji je pretio da ugrozi sam grad i ostavi nesagledive posledice.

Milenković je izrazio i zadovoljstvo što će ove godine biti završen Regionalni centar za vanredne situacije, sa vrhunskim uslovima za rad i obučavanje.

Događaj je organizovani u okviru programa obeležavanja Dana grada, 31. januara, kada je Vranje oslobođeno od Turaka.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare