Plaćanje takse za šatore i kampove

LESKOVAC

U predlogu odluke o izmeni i dopuni Odluke o lokalnim komunalnim taksama, koji je usvojen na večerašnjoj sednici Gradskog veća, nalaze

se i promene vezane za  korišćenje slobodnih površina.

 

Tako se za kampove i šatore plaća dnevna komunalna taksa u iznosu od 28 dinara po kvadratnom metru zauzetog prostora za sve zone. Obveznici su sva pravna i fizička lica koja koriste određeni prostor, a taksa se naplaćuje prilikom izdavanja odobrenja od strane Gradske uprave za urbanizam i stambeno-komunalne poslove na uplatni račun grada, obrazložila je ovu tačku načelnica Gradske uprave za urbanizam i komunalno stambene poslove Jasminka Milenković.

Sledeća izmena izvršena je u cilju usklađivanja sa najvišim iznosiom komunalne takse, koji objavljuje Vlada Srbije. A to znači, istakla je načelnica Milenković, usklađivanje sa republičkim iznosima koji regulišu držanje motornih drumskih i priključnih vozila, osim poljoprivrednih vozila i mašina. Ova komunala taksa primenjuje se prilikom registracije vozila.

Usvojena je i izmena odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta. Donošenje ovakve odluke bilo je neophodno zbog osnivanja novog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“, koje je preuzelo sve poslove Direkcije za urbanizam i izgradnju.

Odlukom o utvrđivanju doprinosa utvrđeno je da obračun doprinosa vrši Direkcija za urbanizam i izgradnju grada. Budući da je Direcija ugašena, potrebno je uskladiti naziv pravnog lica koje vrši obračun doprinosa, rečeo je u obrazloženju.

Izmenom odluke predviđeno je i da Skuptšina grada može pojedinačnim aktom da predvidi dodatne pogodnosti za plaćanje doprinosa za objekte od posebnog značaja za razvoj grada. Kriterijume za utvrđivanje dodatnih pogodnosti i vrstu objekata koji su od posebno značaja za razvoj grada utvrdiće Skupština grada posebnom odlukom.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare