Plaćaju kamate na kredite poljoprivrednika

VLASOTINCE

Opština Vlasotince izdvojila je milion dinara za plaćanje kamate na kredite koje mogu da podignu članovi registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije ove opštine.

Potencijalni korisnici takvih kredita treba da se jave banci Intesa, koja je prošla na javnom pozivu opštine upućenom bankama za subvencionisanje kamate za nabavku osnovnih i obrtnih sredstava. Iznosi kredita mogu da se kreću od 50.000 do 200.000 dinara, saopšteno je iz kabineta predsendika opštine Vlasotince.

“Ugovor sa registrovanim poljoprivrednim domaćinstvom sklapa banka, koja prati i utrošak sredstava, a kamatu plaća opština. Ovo je jedan od načina na koji opština Vlasotince pruža podršku poljoprivrednicima, pored direktnih subvencija iz budžeta, radova na infrastrukturi u seoskim mesnim zajednicama i projekata koji pomažu mladim poljoprivrednicima u započinjanju ili proširenju posla”,  kaže predsednik vlasotinačke opštine Zoran Todorović.

Rok za prijavu kod banke Intesa je 31.decembar ove godine ili do utroška sredstava namenjenih plaćanju kamate. Zainteresovani poljoprivredni proizvođači treba da se jave banci i da dostave uverenje iz Lokalne poreske administracije  o izmirenju obaveza i potvrdu iz Odeljenja za poljoprivredu opštine Vlasotince o ispunjenosti uslova za subvencionisanje kredita

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare