PEŽO I DRUGE PRIČE

LESKOVAC

 

Ko je zapalio dva automobila u Maloj Kopašnici, od kojih je jedan u vlasništvu grada Leskovca, zbog čega vozač službeni automobil ostavlja pored svoje kuće, a ne tamo gde bi trebalo, kao i kako ovaj događaj komentariše opozicija, piše najnoviji broj Nove Naše reči.

Zainteresovani za privatizaciju“Porečja“ su domaći hladnjačari, „Fungo jug“
i „Jug prom“, koji trenutno zakupljuju deo pogona ovog kolektiva, ali i „Delta agrar“ Miroslava Miškovića. O tome kako rade najveće domaće hladnjače i da li bi one bile dobri kupci ovog nedkadašnjeg giganta, piše Nova Naša reč.

Najnoviji broj leskovačkog nedeljnika piše o aktivnostima u cilju uređenja ulaska u grad kod „Nevene“, asfaltiranju trotoara na Hisaru, postavljanju dve velike šahovske table u gradu i o tome kada će Sigurna kuća moći da primi prve žrtve porodičnog nasilja.

Direktor leskovačkog „Vodovoda“ Siniša Ristić tvrdi da Leskovac ima dovoljno vode za piće i da građani u vrelim julskim danima neće ostati bez vode. Nova Naša reč piše o tome šta predviđa program razvoja grada sa Akcionim planom od 2015. do 2020. godine, kako se u Leskovcu sprovode mere radnog angažovanja korisnika novčane socijalne pomoći, kao i o tome kada će Pertate dobiti novu školu, kako učenici ne bi više morali da putuju  do matične škole u Bošnjacu. Šta je rečeno na tribini o preranom stupanju u brak i rađanju, čitaoci mogu pročitati u izveštaju sa tribine koja je održana u Domu kulture Roma.

Iako je vreme godišnjih odmora, političke stranke u gradu beleže brojne aktivnosti. DSS i Dveri predstavili svoj program, DS opet postavlja pitanje svrhe gradonačelnikovih putovanja u inostranstvo, članovi Lige za Leskovac okupljeni oko Živojina Stefanovića održali vanrednu Skupštinu, dok Stefanović u intervjuu za Novu Našu reč tvrdi da je on jedini levičar u Skupštini grada.

U Predškolskoj ustanovi završena obnova upisa i prijem nove dece a stari problem, prekobrojnost grupa, i dalje je aktuelan. O tome zašto sve roditelji tuže ovu ustanovu, piše Nova Naša reč. Ovaj broj piše i o renoviranju osnovne škole u Grdelici, u sklopu projekta unapređenja energetske efikasnosti.

U ovom broju Nove Naše reči čitaoce mogu saznati nešto više o Filipu Andoniku, stip crtaču i stend ap komičaru. Tu je i autorski tekst saradnika lista Vjačeslava Nešića  o kafanama u Leskovcu i kafanskom životu, kao i nastavak feljtona o četničkom pokretu.

Inače, sledeći broj Nove Naše reči izlazi nakon godišnjih odmora, sredinom avgusta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare