PETROVIĆ ZABRINUT ZBOG DEŠAVANJA U BADOVCIMA

Zamenik predsednika Skupštine Kosova Slobodan Petrović izrazio je zabrinutost zbog novonastale situacije oko stanova u Badovcu koji su namenjeni za ugrožene kategorije stanovnistva.

„ Pored svakodnevnih problema koji pritiskaju građane apsolutno ovu situaciju vidim kao nepotrebnu i suvišni” rekao je Petrović.
On smatra da je “neshvatljivo” da opština “nije pronašla model za rešenje situacije za sve strane kako ne bi intervenisala specijalna policija i dovela do situacije u kojoj se hapse naši ljudi koji nemaju izlaza iz teške ekonomske krize“.

Petrović je pozvao sve strane na razgovor i na pronalazak rešenja, a ujedno zahteva od opštinskih vlasti da ne koriste prisilne mere nad svojim građanim, osim u situacijama nasilja.

„Dakle, treba u oči da se gledamo i kažemo: ako hoćemo cilj, a to je bolji život moramo da hoćemo i sredstva koja vode do tamo. Neće biti strašno da preuzmemo probleme u svoje ruke, bez uplitanja policije i sa našim gradjanima nađemo najbolja rešenja“, smatra Petrović.

U naselju Padalište u Gračanici danas je od ranih jutarnjih sati bilo je dramatično a opštinske vlasti su zvale Kosovsku policiju i specijalnih jedinica ROSU da isele stanare kuća koji su posle dobijanja rešnja o iseljavanju iz stanova, koji im pravno ne pripadaju, odbili da ih napuste.
Ovi stanovi su sagrađene za potrebe stanovanja raseljenih i socijalno ugroženih porodica i pojedinaca.
Stanari ovih zgrada su prepodnevne sate proveli zaključani-
Prilaze zgradam su blokirali svojim vozilima koja je Kosovska policija uklonila.
Zaključani stanari su potražili pomoć I od premijera Srbije uz transparent istaknut na ulazu, a na kojem je pisalo „Vučiću pomozi nam“.
Lokalne vlasti, da ne bude zabune, čine ih Srbi, kadrovi Vlade Srbije , uglavnom SNS I Pokret socijalista, su se dogovorile sa stanarima uzurpiranih stanova, da mogu u njima da sotanu do aprila meseca .
Od dvadeset stanova uzurpirano je još jedanaest jer je devet porodica napoustilo stanove u koje su bespravno ušli, posle dobijanja rešenja za prinudno iseljavanje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare