Peto kolo Balkanske lige u dalekometnom streljaštvu

LESKOVAC

Leskovački Streljački klub „GT“ bio je, proteklog vkenda, odragizator i domaćin Petog kola Balkanske lige u dalekometnom streljaštvu, čiji se takmičarski deo odvijao na poligonu nekadašnje Jugoslovenske narodne armije iznad sela Slišana.

 

Peto kolo Balkanske lige u dalekometnom streljaštvu : BEZ PUBLIKE – ALI ATRAKTIVNO

Na ovom turniru u sve atraktivnijoj, ali veoma skupoj i tehnički zahtevnoj streljačkoj disciplini, učestvovalo je 39 takmičara iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i BJR makedonije, a u veštini dalekometnog streljaštva , van konkurencije, oprobali su se gosti iz Švajcarske i Italije.

Strelci iz pomenutih zemalja Balkana odmerili su snage i veštinu u disciplinama „Target“ i „Open“ kategorije dalekometnih pušaka, ali su, po tradiciji, šansu da se oprobaju dali i strelcima koji se takmiče u serijskim lovačkim karabinom.


Takmičenje se bodovalo za ekipni i pojedinačni plasman.
U klasi „Target“, u kojoj se koriste puške težine do 8 kilograma i kalibra 308, sa metama na 300 metara, titulu prvaka poneo je Sašo Momirovski, osvojivši 194 kruga sa 20 hitaca. Drugi je Mitja Udovič sa 189 krugova, a treći Dragan Jovanovski sa 187 krugova. U ovoj kategoriji pušaka, uplasmanu timova, prvoplasirana je ekipa „Alpe Adria, na drugom mestu je „Makedonija“, na trećem ekipa „Prvi partizanUžice“.

 

U klasi „Open“, kojoj pripadaju puške do 10 kilograma sa kalibrom do 350, sa metama na 300 metara, najbolji je Marko Sterle, sa 194 osvojena kruga, drugi je Arnold Kunc, sa 193 kruga, treći Mitja Udovič sa 189 krugova. U ovoj takmičarskoj klasi najbolja je ekipa „Vesela soba“, drugoplasirana je ekipa „Prvi partizan Užice“, treći je tim „Alpe Adria“.


U disciplini „Lovački karabin“, u kojoj se koriste lovački karabini serijske proizvodnje, ali sa optičkim nišanom, sa metama na 300 metara, najbolji rezultat ostvario je Maks Vaupotič, koji je sa 10 hitaca ostvario 72 kruga, drugi je Dragan Gagić sa 72, i treći Miloš Vukoje sa 60 ostvarenih krugova.
U disciplini „Target“ na 500 metara najbolji je Miodrag Kapor sa 184 kruga, drugoplasirani je Slavko Ilijevski sa 182, i treći Sašo Momirovski sa takođe 182 kruga. U ovoj kategoriji ekipno je najbolji „Prvi partizan Užice“, drugoplasirani je tim „Makedonija“, trećeplasirana je „Alpe Adria“.

 


U „Open“ klasi na 500metara najbolji je Marko Sterle sa 189krugova, drugi je Boro Ličina sa185, i treći Sašo Momirovski sa 185 krugova. Ekipno, prva je „Vesela soba“, drugoplasirana je „Slovenija1“ treća je „Alpe Adria“.
U najtežoj disiplini, „Target“ na 1000metara, najbolji je Miloš Vukoje sa 125 osvojenih krugova, drugi je Miodrag Kapor sa 117, treći Kemal Čengić sa104 pogođena kruga.
Ekipno je najbolji „Hercegovac“, drugoplasirani je „Prvi partizan Užice“, treća je.“Alpe Adria“
U „Open“klasi na 1000 metara prvoplasirani je Marko Sterle sa 143 kruga, drugi je Miloš Vukoje sa 142, treći je Arnold Kunc 129 krugova.

Ekipno, u ovoj disciplini poredak je „Vesela soba“ prva, „Hercegovac“ drugi, „Prvi partizan Užice“ treći.
-Takmičenje je unekoliko poremetila kiša koja je padala prvog dana, ali to nije omelo strelce da pokažu svoje sposobnosti. – kaže LJubiša Todorović iz leskovačkog streljačkog kluba „GT“, inače direktor takmičenja u 5. kolu Balkanske lige. – Mladu ekipu takmčara iz Leskovca, koja tek stiče potrebna iskustva u dalekometnom streljaštvu, su predvodili Bojan Miljković i Dejan Anđelković. Kao strelište sa najdužom distancom gađanja, očekujemo da na ovom poligonu na Radanu sledeće godine organizujemo turnir u okviru Balkanske lige sa još više takmičara. Na to nam ukazuje dosadašnja praksa, koja govori da je broj strelaca i ekipa iz godine u godinu sve veći, kao i činjenica da nismo iscrpli sve mogućnosti strelišta. Ima dobrih indicija da se takmičari, samo na ovom strelištu u regionu, mogu okušati i na distancama do 2000 metara. –

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare