Petnaesti rođendan Dnevnog boravka „Duga

LESKOVAC

Dnevni boravak Duga obeležio je 15 godina postojanja i rada uz prisustvo korisnika, predstavnika lokalne samouprave, članova srodnih udruženja i saradnika. Rođendansku čestitku uputila je i Lidija Dimitrijević, zamenica gradonačelnika Leskovca, rekavši da se lokalna samouprava uz veliku pomoć resornog ministarstva trudi da olakša rad ove ustanove i korisnicima i zaposlenima stvorimo što bolje uslove.


„Na to nas obavezuje i posvećenost zaposlenih u vašoj instituciji kako bi nastavili da radimo još više. Želim vam da nastavite da, kao i do sada, vredno radite sa osobama sa smetnjama u razvoju, jer su oni važan deo našeg društva.“
Aleksandra Jovanović, sekretar Udruženja i koordinator dnevnog boravka, ističe da je „Duga“ mesto u kojem se raduju svakom uspehu.


„Radujemo se kada mala Anđela nauči da sama ustane sa stolice i otvori vrata. I kada naša Jana osvoji prvo mesto na recitatorskom konkursu Srbije. „Duga“ je mesto na kome se deli sreća, onda kada naš drug Goran slavi 40. rođendan, ili kada mali Vuk i mala Rada polože sa odličnim uspehom na kraju školske godine. „Duga“ je mesto gde nisu važne razlike. „Duga“ je mesto gde se voli. I upravo ta ljubav, briga prema drugome, podrška i solidarnost su ono što sve nas svih ovih godina motiviše i inspiriše na inovacije, originalnost i stvaranje. Zato hvala svima koji omogućavaju da jedno ovakvo mesto postoji u Leskovcu.”


Ova godišnjica je bila i povod da se organizuje izložba fotografija kojom je predstavljen rad dnevnog boravka od osnivanja. Korisnici boravka su za goste pripremili i prigodan program, a nije izostala ni slavljenička torta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare