Petar Strugar glumac pete večeri Filmskih susreta

NIŠ

Da je mogla da se traži “karta više” tražila bi se sa filmove koji su petog dana Festivala glumačkih ostvarenja u Nišu prikazani u niškoj Tvrđavi. Sva sedišta su bila popunjena a sedelo se  na stepenicama . Bila je to noć za komedije. Prikazana su dva filma “Jesen samuraja” režisera Danila Bećkovića i “Biser Bojane “ Milana Karadžića.

Za ulogu u komediji “Jesen samuraja” u kojoj igra bivšeg karatistu, Petar Strugar proglašen je za glumca večeri. Petar Strugar u filmu igra karatistu koji se bori između poroka koji čuči u njemu  želje za iskupljenjem . Sam glumac je film okarakterisao kao romantičnu komediju, ali I socijalnu dramu I borilački film.  U filmu je Strugar  pokazao I priličnu veštinu borilačkog sporta za koju kaže da je stekao vežbajući za film. Nije imao dublera već je sam “odigrao” ono što je publika mogla da vidi na Letnjoj pozornici.

“Pripreme su bile dosta iscrpne i trajale su jako dugo,  godinu i osam meseci. Uloga je zahtevala tu vrstu pripreme I tako smo se odnosili prema tome. Tako smo morali da uradimo da bi sve isalo kako treba. Posvetio sam se maksimalno, trenirao sam i karate, boks i brazilsku džiu džicu, radio sam na snazi, ali i na tehnici. Borbe u filmu radio sam bez dublera, a ovakav film je posveta borilačkim filmovima “, rekao je Strugar.

Iako je Strugar izabran za glumca večeri, najveće ovacije je dobio mladi Petar Novićević, dete – glumac u ovoj komediji.

U drugom terminu , od 23 sati pete večeri prikazana je romantična komedija sa elementima kriminalističkog filma,  crnogorskog režisera Milana Karadžića, “Biser Bojane”. U  filmu glavne uloge igraju Andrija Milošević, Mladen Nelević, Vanja Nenadić i Mima Karadžić.

“Trudila sam se da to ne ode u neku karikaturu, pošto je postojala ta neka opasnost, “, rekla je glavna glumica  Vanja Nenadić,  koja je kazala da joj je ovaj film prvo veće filmsko iskustvo.

Za poseban doprinos umetnosti glume “Heraldički pravoslavni  krst” uručena je ruskom glumcu Aleksandru Galibinu, koji igra jednu od glavnih uloga u seriji “Senke nad Balkanom”.

Oduševljen sam ovim festivalom, nikada nisam video ovoliko filmske publike na jednom mestu, ova nagrada pokazuje da umetnost nema granice. Ovih nekoliko dana u Nišu veoma sam zavoleo srpski narod – rekao je Galibin.

Premijerna pilot epizoda ove serije biće prikazana sutra na zatvaranju “Filmskih susreta 2017”.

Večeras će biti prikazan film “Kozje uši” i crnogorski kandidat za Oskara “Igla ispod praga”.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare