Okrugli sto Vodovoda Srbije u Leskovcu za Roštiljijadu

LESKOVAC

Udruženje vodovoda i kanalizacije Srbije i JKP Vodovod Leskovac, kao domaćin, u saradnji sa Udruženjem za tehnologiju vode i sanitarno inženjerstvo i Udruženjem za komunalne delatnosti i Privredne komore Srbije održali su danas  konferenciju posvećenu aktuelnim izazovima u prostorijama JKP „Vodovod“.

Skupu je prisustvovao i gradonačelnik Goran Cvetanović koji je izrazio zadovoljstvo što je Leskovac domaćin predstavnicima vodovoda iz preko 20 gradova Srbije.


„Ovo je prava prilika da ljudi od struke iz čitave Srbije razgovaraju o temama koje su bitne za sve nas. Zaštita izvorišta, kvalitetno vodosnabdevanje, finansijska nezavisnost samih vodovoda neke su od tema koje zavređuju pažnju stručne, ali i široke javnosti. Gradovi i opštine imaju obavezu da podrže vodovode da se izbore sa problemima i unaprede kvalitet usluga. Mi kao odgovorna loklana samouprava težimo da stvorimo uslove da kvalitetna voda stigne do svakog potrošača u gradu, a u prilog tome govore desetine kilometara zamenjene i izgrađene vodovodne mreže, kao i stabilizacija poslovanja samog „Vodovoda“, koji je sada uspešno javno preduzeće,“rekao je Cvetanović.
Direktor kragujevačkog „Vodovoda“ Nebojša Jakovljević, koji je i predsednik Udruženja vodovoda i kanalizacija Srbije, rekao je da se ovo udruženje više decenija bavi problemima vodosnabdevanja i stanjem otpadnih voda na području Republike Srbije.
„Različite sredine i različite lokalne samouprave imaju i različite probleme u pogledu vodosnabdevanja i prečišćavanja otpadnih voda. Sama činjenica da, od ukupno 140 vodovoda u Srbiji, samo 41 poseduje nekakvo postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda jasno ukazuje na probleme koji se mogu pojaviti u svakodnevnom funkcionisanju i zdravlju ljudi. Udruženje vodovoda je preduzelo niz aktivnosti u okviru svog programa poslovanja na rešavanju problema, na prihvatanju novih tehnologija koje se preporučuju svim vodovodima u Srbiji i koji će nam omogućiti da se u narednih nekoliko godina približimo onim standardima koji su potrebni u ovoj oblasti života.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare