Peta niška zona slobode: Srbija taoc loše politike

NIŠ

Predstavnici opozicionih stranaka koje su potpisale Sporazum sa narodom razgovarali su sinoć sa građanima Niša, na petoj po redu Niškoj zoni slobode ispred TC Kalča. 

Održana je i tribina na kojoj su govorili narodni poslanici Demokratske stranke Goran Ćirić i Dejan Nikolić,  Miodrag Stanković predsednik Gradskog odbora DS Niš i jedan od lidera Saveza za Srbiju-Niš i Predrag Jovović poverenik Pokreta slobodnih građana za grad Niš.

“Zahvaljujući Demokratskoj stranci, Savezu za Srbiju, kao i ostalim opozicionim organizacijama koje su potpisale Sporazuma sa narodom,  sloboda se preko slobodnih zona ponovo vraća i širi po celoj Srbiji, sve do narednih izbora kada ćemo svi zajedno oterati ovu vlast u političku istoriju”, rekao je Miodrag Stanković.

On je rekao da Niš ima svoju slobodnu zonu, a da je to , između ostalog tribina na kojoj su govorili narodni poslanici Goran Ćirić i Dejan Nikolić, predstavnici Demokratske stranke .

“Nažalost, poslednjih 7 godina mi se sve više udaljavamo i od EU i od evropskih vrednosti, dok se vlast samo deklarativno zalaže za ulazak u EU”, rekao je Stanković.

“Srbija je postala taoc jedne loše politike i samovolje jednog čoveka. To je ono što želimo da zaustavimo. Želimo da Narodnoj skupštini i Skupštini Grada Niša vratimo principe zakonitosti i demokratije. Uskoro ćemo početi sa organizovanjem “Otvorene Skupštine Grada Niša”, gde ćemo građanima Niša predstaviti našu politiku i ciljeve. To je ujedno i prilika da čujemo od građana koji su to najveći problemi i prioriteti u gradu. Sve ono što čujemo od građana, da je važno i prioritetno za grad biće deo politike koju će opozicija zastupati na predstojećim izborima, sa ciljem da smeni ovu nesposobnu vlast. Naravno, izbora neće biti ukoliko oni ne budu fer i pošteni”. dodao je Miodrag Stanković. 

Stanković je, govoreći o “pogubnoj” politici SNSa pomenuo “poklanjanje” aerodroma državi, rekonstrukciju Trga Kralja Milana, smatrajući bespotrebnom  zamenu ploča na Trgu Kralja Milana, “ umesto da je taj novac iskorišćen za izgradnju 3 nova vrtića ili 2 škole, jer za 7 godina nisu uradili ništa, ni jedan novi vrtić, niti jednu jedinu školu”.

Miodrag Stanković predsednik GrO DS Niš i jedan od lidera SZS-Niš  je pozvao  građane Niša da što pre promene “ovu lošu i bahatu vlast” .

Pokret slobodnih građana je organizacija koja je otvorena za sve slobodne ljude i sve je više Nišlija koji nam se pridružuju u Slobodnoj zoni, mestu gde slobodno, otvoreno i glasno možemo da kažemo ono što vidimo svojim očima” – rekao je Predrag Jovović, poverenik PSG Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare