Pet godina od smrti Slobodana Draškovića

MEDVEDJA

Danas se navršava pet godina od smrti dugogodišnjeg predsednika opštine Medveđa Slobodana Draškovića.

Danas će u 11 sati na groblju u selu Vrapce biće obeležena petogodišnjica od iznenadne smrti dugogodišnjeg predsednika opštine Medveđa Slobodana Draškovića.
Dašković je preminuo u sred petog mandata na dužnosti predsednika opštine Medevđa, 23. novembra 2014. godine u svojoj  52. godini života u rodnom selu Vrapce .
Smrću Slobodana Draškovića, izgubili su svi građan i opštine Medveđa, jer je opštinu vodio punih pluća, svojim srcem, trudeći se da udovolji svim zahtevima građana, ne štedeći sebe u nijednom trenutku. Često je zbog obaveza u službi građana zaboravljao na sebe i svoju porodicu.
Slobodan Drašković je važio za najkrupniju političku ličnost u Medveđi posle drugog svetskog rata, kao i za faktor stabilnosti juga Srbije. Na čelu opštine Medveđa bio je neprekidno od 2000. godine dsve do prerane smrti.  Drašković je bio i potpredsednik Koordinacionog tela za jug Srbije, a kasnije i potpredsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.
Ekonomski razvoj, bolji život građana, mir na prostoru juga Srbije, suživot, sigurna budućnost mladih naraštaja, ljudska prava i pravna sigurnost svih građana bili su ciljevi kojima je težio i radni zadaci koje je svakodnevno ispunjavao. Bio je čovek sa kojim se jednostavno sarađivalo, ocenjuju pokojnog Draškovića oni koji su makar jednom sa njim sarađivali.
Pomenom na seoskom groblju, gde je i sahranjen, porodica i prijatelji će obeležiti tužnu godišnjicu..

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare