Pesme ispod starog duda

VLASOTINCE

  • Marina Pešić spada u onu, rekao bih retku, grupu pesnika koji ne pišu zbog popularnosti ili sličnih ambicija, niti svoje napisano šalju na raznorazne konkurse, već zato što imaju potrebu za pisanjem i što pišu od kada znaju za sebe. Za takve ljude se kaže da imaju pesmu u sebi i da svoj život prožive zadovoljni onim što im je Bog dao, kao retku privilegiju o kojoj treba pevati. Upravo je i ova knjiga nastala iz takvog životnog, odnosno pesničkog, nadahnuća, jer se ona, podržana od strane ćerki i prijatelja, koji su i najčešća tema njenih pevanja, ohrabrila da odštampa deo svoga stvaralaštva – ovim je rečima Srba Takić, direktor Biblioteke i urednik pomenute pesmarice, otvorio veče u kojem je predstavljen pesnički prvenac Marine Pešić, poetski nazvan „Pesme ispod starog duda“.
    Samo to predstavljanje nam je, takođe, ličilo na pesmu, onu o bliskosti, prijateljstvu, slozi i zajedništvu. Okružena ćerkama, unucima, prijateljima, nekadašnjim kolegama sa posla, kojih je bilo toliko da nije bilo dovoljno stolica za sve, pesnikinja nije mogla a da, ponesena emocijama, ne pusti koju suzu.
    Lepoti večeri svakako je doprineo i nastup Ženskog pevačkog društva, koje je pevalo „na bis“, kao što je i sama pesnikinja, terana aplauzima zadovoljnih slušalaca, pročitala nekoliko pesama više od planiranih. Pesme je, pored nje, čitala i njena unuka Anđela Mihajlović, dok je o samoj knjizi govorio Aleksandar Vidosavljević, autor pogovora.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare