Pesma koju je stvorila tišina

NIŠ

 Miloš Unić je niškoj javnosti poznat kao glumac Akademskog pozorišta SKC-a u Nišu kao  gde se proslavio mnogobrojnim ulogama koje su mu donele pregršt nagrada. Ljubitelji pozorišta sretali su se sa njim u Narodnom pozorištu. Talenat ovog mladića je nadvisio njegove glumačke sposobnosti pa će 31.maja svetlost dana ugledati i njegov prvi singl “When you’re gone” na Youtube kanalu, a sve dodatne informacije se mogu pronaći na njegovom instagramu. To je njegov kantautorski prvenac, a da li će uslediti nastavak zavisi, kaže ovaj talentovani mladi Nišlija, od toga kako publika bude prihvatila ovu pesmu.U  međuvremenu predajući se u potpunosti umetnosti koja je za njega “susret i davanje koje upotpunjuje jedna čista i bezrezervna ljubav”.

               Unić već dve godine živi i školuje se u Francuskoj. Nakon što je krajem 2018. godine otputovao u Francusku kako bi bio deo projekta „Service Civique“ , nastavlja školovanje na master pozorišnim studijama pri Univerzitetu Zan Zores u Tuluzu. On je stipendista Vlade Francuske i to ne bilo koji već jedan od prvih 13. Uskoro ga očekuje odbrana master rada na depertmanu scenskih umetnosti. U završnoj je fazi, a drama koju je napisao biće dostupna na francuskom i srpskom jeziku.

            U međuvremenu je svoj umetnički dar dopunio muzikom koja mu, ruku na srce, i nija tako strana jer je učestvovao i na Frankofonoj pesmi i, to se i očekivalo, pobeđivao.

            Želja da snimi prvi singl konačno je sazrela a pesma je već tu, snimljena je i dani do premijere broje se na prstima jedne ruke.

            “Pesma « When you’re gone » nastala je u trenupima potpune tišine. U trenucima, kada jedan čovek mora da pronađe način da kaže « zbogom » svojoj dragoj osobi. Ona govori o odlascima i o trenucima kada nam neko suštinski nedostaje. Kada nema onog ko nas upotpunjuje. Moja tišina je stvorila melodiju, boje i snove”, kaže Unić.

             Rad na ovoj pesmi traje više od godinu dana, a tek danas ona je zrela za emitovanje, dodaje Unić.

             “Kada sam 2019. godine z,apočeo rad na ovoj pesmi, nisam ni slutio niti znao kakva je avantura preda mnom. Međutim, uz ljubav, podršku i konstantno davanje imam utisak da sam čitavu tu avanturu preplovio na mirnom moru”, kaže ovaj mladi Nišlija koji živi u Tuluzu.

           Pandemija koronavirusa pokrenula je mnoge da razmišljaju na nešto drugačiji način. Mnogi su preispitali svoje odluke, posvetili se dragim ljudima više nego ranije, u narednom periodu pokušaće da poprave ono što su pokvarili, a mnogi će se u najboljem svetlu sećati onih koje su izgubili.

             “Ostaje samo nada da su oni koji su izgubili svoje živote, pronašli svoj put i večni mir. Stoga, nama ostaje samo ljubav i sećanje. Ova pesma posvećena je svima onima koji su izgubili nekog svog, čiji se deo duše ne nalazi među nama. Čiji taj  “neko” više nije blizu”, objašnjava Unić o dodaje da je njegova želja  da pesma « When you’re gone» izrazi saosećanje i podršku.

                        “Ova pesma je posebno posvećena svima onima koji su u svojim tišinama nakon gubitka voljene osobe tokom ove pandemije. Da pokušamo da prihvatimo tišinu kao iscelitelja, jer ona ne postavlja pitanja, ona daje odgovore. Želja mi je da čovek obgrli čoveka. Da nam se duše miluju i razumeju. Stoga, ja dajem svoj delić duše kako bismo se ti, slučaoče, i ja, pronašli i zagrlili”, poručuje Unić.

                    Muziku i tekst za pesmu “When you’re gone” napisao je  Miloš Unić. Klavirska pratnja je poverena Vladimiru Jelenkoviću. Mix/Master  je Lucid. Studio (vokal )  SébastienVallier. Autori fotografija su  Valentina Baktijarević i Dušan Ivanović.

Lyric video  je uradio Davorin Dinić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare