Pešačite sa nama – istražite Niš

 NIŠ

 

Povodom obeležavanja Svetskog dana pešačenja, EU info kutak Niš 15. oktobra od 14 sati organizuje pešačku turu sa stručnim vođenjem kroz istoriju Niša.

                            Niš, grad na raskrsnici puteva, rodni grad cara Konstantina, krije brojne tajne i legende. Neke od tih priča mogu se čuti od više nego ljubaznih domaćina i vodiča, neke su ostale u niškim kafanama, neke se mogu osetiti na starim gradskim kaldrmama, a neke su tu nadohvat ruke ostale urezane u spomenicima.

                          ‘’ Pozivamo sve zainteresovane da krenu sa nama u šetnju kroz neispričane priče Niša i otkriju šta je ostalo sačuvano unutar zidina niške Tvrđave, otkriju duh koji nosi Saborna crkva, saznaju zašto su Niš i gostoprimljive Nišlije bile inspiracija mnogim piscima, zakorače u jedini sačuvani stari deo niške čaršije, nekad zanatlijsko, danas meraklijsko Kazandžijsko sokače. Pričaćemo i o tome zašto Niš smatraju “gastronomskom prestonicom” Srbije, uz nadaleko poznat niški burek’’, poručuju iz EU info kutka.

                           Pešačku turu vodiće Aleksandra Zdravković, turistički vodič.

                           Polazak grupe je planiran sa Trga kralja Milana, 15. oktobra u 14 sati i obuhvata stručno vođenje kroz uži centar Niša uz lagano pešačenje. Učešće je besplatno za sve zainteresovane građane, ali je zbog ograničenog broja mesta potrebno popuniti prijavni formular.

                           Ovo je samo jedna u nizu tura koju će EU info kutak organizovati ove jeseni kako bi približili građanima i građankama Niša bogato istorijsko nasleđe grada, ali i promovisali zdrave stilove života, sport, rekreaciju i pešačenje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare