Perišić: U Nišu je u ovom trenutku 15.000 zaraženih  osoba

 NIŠ

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu profesor dr Zoran Perišić je za radikalnije mere kada se radi o epidemiji korona virusa naglasivši da je u gradu u ovom trenutku 15.000 zaraženih osoba.                             

„U Kliničkom centru je nešto manje od 400 pacijenata, Klinika za infektivne bolesti je puna, dvanaestoro pozitivne dece, devet pozitivnih trudnica i porodilja, gotovo pun šok. Ima mesta i u Niškoj Banji  u stacionaru,  ali talas ne jenjava. Juče je ponovo bilo gotovo 350 novozaraženih i ne zaboravite da pacijenti ne idu prvog ili drugog dana u bolnicu, ve 7, 10 ili 12. dana, a mi, u ovom trenutku, u Nišu imamo gotovo 15.000 zaraženih“, kazao je Perišić.

Upravo iz tog razloga on je za radikalnije mere.

 „To su za početak kovid propusnice, vakcinacija zdravstvenih radnika i radnika u javnim službama. Na Medicinskom fakultetu i u Kliničkom centru već smo to sproveli. Ni lekari na stažu ni oni na specijalizaciji ne mogu više da dolaze ako nemaju sve elemente koji su potrebni za kovid propusnice“, rekao je Perišić.

                           Dodao je da se čini sve da se održi non-kovid sistem u zdravstvenim ustanovama.

                              „Mi pokušavamo da održimo non-kovid sistem i on najviše trpi zbog kovid pacijenata. Pokušavamo da, u situaciji kad su sve bolnice u kovid režimu, u Leskovcu, Vranju, delu Kruševca, Pirotu, Zaječaru, zbrinjavamo sve ortopedske, neurohiruške i sve druge pacijente za koje nema ko da brine u regionu.  Ali angažovanje velikog broja ljudi u kovid bolnicama neminovno nam umanjuje kapacitete za non-kovid pacijente”, kazao je Perišić i poručio svima “da se na plaše vakcine, plašite se kovida”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare