Pedeset četvrta godina postojanja Gerontološkog centra

LESKOVAC

U Klubu za stara i odrasla lica prigodnom svečanošću Ustanova za starije i odrasle Leskovac obeležila je 54 godina postojanja. Svečanost je započela programom u kome su učestovali učenici Medicinske škole.

Direktorka ustanove Gordana Savić podsetila je da je ova ustanova nekad svoj rad započela kao sirotinjski dom, pa je preko staračkog doma i Gerontološkog centra, izrasla u jednu modernu ustanovu za odrasle i starije.

„Koliko smo uspešni, pokazuje podatak da smo odmah posle Beograda dobili licencu koju sledeće godine trebamo da obnovimo, dok, na žalost, mnoge nama srodne ustanove još uvek nisu dobile licencu. Naš dom ima oko 200 korisnika za koje se nadam da su zadovoljni. Prošle godine smo od Vlade Republike Srbije, odnosno od Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, dobili značajna sredstva da se adaptiramo i modernizujemo. Zahvaljujući lokalnoj samoupravi imamo dve usluge na lokalu. Jedna je pomoć u kući, a druga je Klub za stara i odrasla lica. Srećni smo da možemo našim sugrađanima trećeg doba da pružimo domski smeštaj, ali da im pružimo i pomoć u njihovim domovima, kao i da okupimo one koji žele da se zabave, druže, da imaju svoje hobije… Uvek ćemo težiti da budemo bolji, savremeniji i moderniji, da obezbedimo više sredstava za naše sugrađane trećeg doba da bi njihov život učinili kvalitetnijim i boljim.“

Gradonačelnik Goran Cvetanović, obraćajući se okupljenima, istakao je da Grad Leskovac konstantno vodi računa o svim svojim najstarijim stanovnicima.

„Na taj način mi ne samo da vama vraćamo dug jer ste brinuli o nama, već i našoj deci pružamo primer kako da postanu veliki ljudi i kako da se oni u budućnosti ponašaju prema nama. Svesni smo da je našim starijim sugrađanima neophodan komfor i adekvatni uslovi za boravak, te je zato u energetsku sanaciju ove ustanove uloženo 62,2 miliona dinara, a pre toga u zamenu stolarije 5,6 miliona. Pored toga, sedam miliona smo uložili u dnevni boravak za stare, a za funkcionisanje Kluba za stara i odrasla lica smo izdvojili deset miliona dinara.“

Gradonačelnik Cvetanović je dodao i da je Ustanova za stara i odrasla lica izrasla u ozbiljnu instituciju zbog uslova i pogodnosti koje nudi, kao i zbog ljubaznog i profesionalnog osoblja.

„S obzirom da je sada i svetski Dan zdrave hrane ja vam dajem ličnu donaciju od 250 kilograma zdravih jabuka.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare