PDD: Učestvujemo na ponovljenim izborima u Velikom Trnovcu


BUJANOVAC

Partija za demokratsko delovanje (PDD), čiji je predsednik Šaip Kamberi, nosilac liste Koalicije Albanaca doline , učestvovaće na po treći pun ponovljenim izborima na jednom biračkom mestu u Velikom Trnovcu, najvećem albanskom selu koje se nalazi u opštini Bujanovac.

Odluka o učešću saopštena je iz PDD-a posle sastanka Predsedništva te stranke.

“Uprkos stalnim pritiscima Republičke izborne komisije (RIK) u parlamentarnom izbornom procesu, pokušajima da se spreči zastupljenost Albanaca u parlamentu, PDD, zajedno sa koalicionim partnerima, nastaviće da izlazi na dopunske izbore na biračkom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu , koji će se održati u četvrtak 23. juna”, saopštila je ta stranka.

PDD je ponovo ističe značaj parlamentarnog predstavljanja Albanaca u situaciji u kojoj se na celom Zapadnom Balkanu očekuju važne odluke koje bi trebalo da orijentišu ceo region ka evroatlantskim integracijama, dodfaje se u saopštenju.

“Ovom prilikom je ponovljeno da se borba protiv državne diskriminacije Srbije, koja se širi u svim sferama života i koja sužava prostor za bolju perspektivu, mora nastaviti svim političkim sredstvima, pa se stoga bori za dostojanstveno parlamentarno predstavljanje. ostaje jedan od glavnih ciljeva našeg političkog delovanja”, navodi PDD.

Dodaju sa su svesni da se ovaj izborni proces, koji se, kako navode, “odugovlači zbog državnih intervencija”, pretvorio u zamor birača biračkog mesta broj 6, ali ” sagledavajući važnost trenutka u kome se nalazimo, perspektive u kojoj se nalazi ceo region, PDD poziva sve simpatizere i članove da i ovog puta masovno izađu na izbore i dokažu političku i predstavničku moć Albanaca”.


PVD veruje da će ovog puta, uprkos, kako navode ” pritiscima koje Beograd ozvaničava, trnovčani na kraju svojim glasom zapečatiti pobedu Koalicije Albanaca doline i obezbediti poslanički mandat i dostojanstveno političko predstavljanje u najvišem organu, Skupštini Srbije”.

“Podrška koju smo dobili od institucija Republike Kosovo, pozicije i opozicije, od onih iz Republike Albanije i albanskih političkih lidera Severne Makedonije, najbolji su dokaz da je naš put ispravan i da zaslužuje podršku svakog birača na biračkom mestu broj 6”, navodi PDD.


U cilju što veće mobilizacije, zajedno sa članovima Koalicije Albanaca doline, danas , u utorak, 21. juna, sa početkom u 19 časova biće organizovan miting sa biračima u ovom delu Velikog Trnovca na kome će se govoriti o značaju masovnosti izlaska na izbore u četvrtak, naveo je PDD

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare