Pčinjskom okrugu povećava se broj zaraženih opakim virusom

VRANJE

Prema podacima Zdravstvenog centra Vranje u kovid bolnici ove ustanove u protekla 24 sata preminula je jedna osoba. To je četvrta žrtva korone u ovoj godini, ne računajući 1. i 2. januar ove godine kada nadležni u ovom gradu, nisu saopštavli podatke o korona virusu.

Hospitalizovano je ukupno 12 pacijenata, dva menje nego prethodnog dana. Polovina njih je na kiseoniku. Svi bolesnici su pozitivni na virus korona i imaju upalu pluća. U bolnicu je primljen jedan pacijent. Za Niš i Kruševac na dalje lečenje transportovana je po jedna osoba. U kovid bolnici u Vranju sada su 64 kreveta slobodna za pacijente koji su zaraženi virusom.

Povećan je broj pregleda u Kovid ambulanti ATD u Vranju. U utorak je obavljeno 176 prvih, od ukupno 304 pregleda.

Dečja kovid ambulanta imala je 53 pregleda i svi osim jednog su bili prvi. Testirano je 51 dete i registrovano je sedam pozitivnih. Zaražena su dva deteta predškolskog i pet školskog uzrasta.

Na kovid-19 u toku jučerašnjeg dana testirane su 673 osobe sa teritorije Pčinjskog okruga. Analize su pokazale da je 205 lica zaraženo korona virusom.

Vranje je sa 142 pozitivna slučaja, sledi Surdulica sa 25, Vladičin Han sa 16, Bujanovac ima 13, Preševo i Trgovište po četiri, a Bosilegrad jedno inficirano lice, saopštio je zvanične podatke Gradski štab za vanredne situacije.

Uprkos činjenici da se svakodnevno povećava broj novih slučajeva infekcije, ne raste i broj vakcinisanih, pre svega, prvom dozom. Juče je bilo samo 17 građana Srbije koji su imunizovani prvi put, 33 osobe su primile drugu, dok je 38 lica vakcinisano trećom dozom.

Iz Severne Makedonije vakcinisano je pet državljana.
na glavnom vakcinalnom punktu u Vranju na raspolaganju su sinofarm i fajzer vakcine, podaci su Zdravstevnog centra u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare