„Pažljivkova smotra“ za preko 2.000 osnovaca i predškolaca

VRANJE

Savet za bezbednost saobraćaja grada Vranja u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i uz podršku Tehničke škole u ovom gradu, u svim dečjim vrtićima i osnovnim školama održao je „Pažljivkovu smotru“.

U poznavanju propisa i saobraćajnih pravila takmičili su se mališani predškolskog uzrasta i učenici prvog i drugog razreda.

Marjan Stanković pomoćnik gradonačelnika i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Vranja, prisustvovao je početku smotre u vrtiću „Boško Buha“ i OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, koja je prošle godine osvojila prvo mesto na Republičkoj smotri.

Cilj akcije, koja se organizuje već petu godinu zaredom, je edukacija dece kako bi se smanjio broj nemilih događaja u kojima, nažalost, stradaju i najmlađi.

„Ovo je masovni događaj u kome učestvuje 2.186 učenika prvog i drugog razreda svih osnovnih škola sa teritorije grada, kao i predškolci. Naši najmlađi sugrađani, kao učesnici u saobraćaju, kroz „Pažljivkovu smotru“ treba da se upoznaju sa nekim novim i da znaju stare propise i da možemo slobodno da ih pustimo da od kuće do škole i obratno bezbedno učestvuju u saobraćaju.

On je rekao da su se ove godine u realizaciju ,,Pažljivkove smotre“ uključile 72 lokalne samouprave, sa ukupno 90 hiljada dece.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare