Paun od cveća-zaštitni znak Čaira

NIŠ

            Javno komunalno preduzeće „Mediana“ je postavilo  skulpturu od cveća u parku „Čair“ koja je istog trenutka postao atrakcija koja privlači šetače, a mnoge Nišlije su ovih dana obišle park samo da bi videli pauna od cveća o kome se govori po čaršiji. Šetači se slikaju pored skulpture koja je, u pravom smislu te reči, osvežila izgled najstarijeg i najvećeg niškog parka.

            Prema rečima Dragoslava Pavlovića, direktora JKP „Mediana“ Niš je treći grad u Srbiji, posle Beograda i Novog Sada, koji ima skulpturu od cveća, a izabrali su za ovu priliku pauna, i to ne baš slučajno. Ovo preduzeće je pre nekoliko godina za Gradsku baštu nabavilo nekoliko pauna koji su ubrzo postali zaštitni znak „Mediane“.

         „ Paun je napravljen od cveća na  armaturi, sveće se zaliva uz pomoć sistema kap po kap šro će cveće držati stalno u svežem stanju. Raskošnost paunovog repa zavisiće od aranžiranog cveća koje je sezonsko i menjaće se dva puta u toku godine, pa će paun imati letnju i zimsku varijentu“, kaže Dragoslav Pavlović.

            Da ga niko ne bi uznemiravao ili „čuao“, pa i lomio, paun je pod video nadzorom, a u toku noći biće osvetljen i reflektorima kako bi 24 sata „sijao u punom sjaju“.

             Prema rečima direktora Dragoslava  Pavlovića, JKP „Mediana“ ima u planu da oplemeni i ostale parkovske površine u gradu cvetnim aranžmanima.

               „Nova stvar koju ćemo raditi ove godine je i sistem navodnjavanja na centralnom gradskom parku koji će zbog rekonstrukcije trga da se proširi i trenutno smo u fazi izrade projketa za navodnjavanje kap po kap i izradu novih aranžmana koji će se pojaviti  u sklopu rekonstrukcije parka preko puta Gradske kuće“, objašnjava Pavlović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare