Parkovi u Nišu dobili čuvare

NIŠ

Ivan Mihajlović, v. d. direktora JKP „Mediana“, istakao je da je će ovo preduzeće po prvi put posle sedam godina izaći iz nelikvidnosti. Pored analize rada u ovoj godini, govorio je i o planovima za narednu godinu. Najavio je da će od sutra krenuti sa radom čuvari parkova.

                                „Veoma je važno da smo uneli neke promene u operativni rad preduzeća. Nedavno smo počeli sa noćnim odvozom smeća. Od danas će krenuti da rade čuvari parkova. Otvorili smo reciklažno dvorište. Otvorili smo trening centar, povećali smo broj podzemnih kontejnera, i sve su to pozitivni rezultati koji će poboljšati higijenu grada“, rekao je Ivan Mihajlović.

                               Najvažniji plan za narednu godinu se odnosi na nabavku novih vozila i podmlađivanje voznog parka.

                             „Nameravamo da povećamo broj operativnih radnika, a da za 20 odsto smanjimo broj radnika u administraciji. Zatim, u planu je nabavka vozila, s obzirom na to da smo preduzeće koje ima jedno od najstarijih voznih parkova u svojoj branši u Srbiji. Posle nabavke vozila, naredne godine ćemo po prvi put posle sedam godina izaći iz nelikvidnosti, dakle, preduzeće će biti potpuno održivo i funkcionalno“, izjavio je v. d. direktora JKP „Mediana“.

                          JKP „Mediana“ raspolaže voznim parkom od 159 vozila. Prosečna starost vozila je 19 godina.

                            Od nedavno, ovo preduzeće vrši odvoz smeća noću. Mihajlović navodi da noćni rad daje rezultate i odvoz smeća je efikasniji, jer je manja gužva u gradu. Međutim, pristup ostrvima sa kontejnerima im otežavaju nepropisno parkirana vozila. Ova usluga za sada postoji samo u centru grada, a u planu je da se sprovodi i u ostalim delovima grada.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare