Parking servis neprekidno uklanja havarisane i napuštene automobile sa javnih površina

NIŠ

Havarisani i napušteni automobili koji se nalaze u stanju poluraspadanja česta su slika koje može da se vidi ili na parkinzima ispred stambenih zgrada ili u međublokovksom prostoru pa i na zelenim površinama u gradu. Mnogi od tih vozila stoje dugi vremenski period i na taj način uzurpiraju parking mesto. JKP „ Parking Servis“ po nalogu nadležnih službi redovno uklanja havarisana vozila. Jedan broj automobila se reciklira a za druge gde se uktvrdi valsnik špišu se kazne.                       

“Reciklirano je preko 40 vozila u prethodnoj godini, a uklonjeno preko 70, što znači da su tu razliku preuzeli vlasnici tih vozila, ili neka od tih vozila čekaju da prođe period za koji smo obavezni da ih čuvamo dok ne odu na reciklažu”, kaže Dejan Dimitrijević.

 Služba za ukljanje havarisanih vozila radi neprestano 7 dana u nedelji i prema rečima Dimitrijevića automobili se uklanjaju u najkaćem roku.

                         „Neprestano radimo na uklanjanju nepropisno parkiranih i havarisanih vozila sa nadležnim organima. To je služba koja radi sedam dana nedeljno i odaziva se u najkraćem mogućem roku po izdavanju naloga nadležnog organa”, ističe Dimitrijević.

                        Vozači koji dođu po svoja vozila, moraju da plate određenu naknadu.

                            “Napuštena vozila za koja nemamo podatke ne snose troškove, već se putem reciklaže nadoknađuju nastali troškovi prilikom uklanjanja, a oni vlasnici koji dođu da preuzmu svoja vozila, imaju određene troškove koje moraju da plate”, objasnio je Dimitrijević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare