Solarni paneli nestali ili konzervirani?

LESKOVAC

 

Nakon letnje dvonedeljne pauze na kioscima se pojavio najnoviji broj Nove Naše reči. Pažnju javnosti u protekloj nedelji privukla je pres konferencija leskovačkog SDS-a povodom panela na solarnoj elektrani i odgovor koji je stigao iz kabineta gradonačelnika.

Naime, ova stranka postavila je pitanje gradonačelniku i lokalnoj vlasti gde su nestali paneli sa solarne elektrane u Leskovcu, za koje je izdvojeno tri  miliona evra, i čemu su namenjena sredstva od 24 miliona dinara u lokalnom budžetu, a vezano za solarnu elektranu. U odgovoru iz kabineta gradonačelnika kaže se da su paneli demontirani i kozervirani kod izvođača radova „Centuma“, i optužuje se prethodna vlast da je pokretala investicije, poput solarne elektrane i termalnih voda, bez izrađenog elaborata o ekonomskoj opravdanosti. O polemici povodom panela čitaoci se mogu informisati u najnovijem broju Nove Naše reči.

Kompanija Falke donirala je gradu dečje igralište, piše Nova Naša reč, a generalni direktor za Srbiju Tomas Kruger najvio je nova zapošljavanja manjeg obima iduće godine, i naglasio da ova kompanija planira dugotrajni boravak u Leskovcu i da se strogo u svom radu pridržava zakona Srbije.

Za nekoliko dana očekuje se završetak Mlinske ulice, a iz Direkcije za urbanizam i izgradnju najavljuju da će umesto klasičnog drvoreda zbog uskog trotoara biti postavljeni stubovi sa puzavicama. Iz Direkcije takođe najavljuju da će se biciklistične staze graditi gde god je to moguće u gradu, kao i izmenu Zakona o putevima. Nova Naša reč piše i o početku obeležavanja horizontalne signalizacije u gradu.

Nova Naša reč piše o ostalim aktuelnim temama: koje krvne grupe nedostaju u letnjim mesecima, kako će Crveni krst deliti humanitarne pakete ugroženim domaćinstvima u planinskim predelima, kolike su prosečne plate u našem okrugu i šta su Leskovčanima donela poslednja poskupljenja mesa.

Nova Naša reč opširnije piše o seminaru za novinare „Kako do profesionalnog novinarstva“, koji je Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije organizovao početkom avgusta u Vlasotincu, a koji sufinansira i vlasotinačka opština.

O konkursu za dodelu podsticajnih sredstava, koji je raspisao Fond za razvoj poljoprivrede i koji je otvoren do 26. avgusta, o tome kakvo je interesovanje za podsticajne mere, piše Nova Naša reč, i prenosi poziv poljoprivrednicima da konkurišu jer je do sada podeljen samo mali deo sredstava.

br 30 dva

Nova Naša reč donosi interesantnu priču o Leonidu Pilipoviću, strip crtaču i muzičaru.

U feljtonu Leskovčani beogradske dijaspore autor Žarko Spasić predstavlja fudbalera, trenera i sportskog rukovodioca Božidara Milenkovića.

Pored aktuelnih sportskih vesti, najnoviji broj Nove Naše reči donosi priču o vaterpolu u Leskovcu kroz prizmu Aleksandra Nedeljkovića, kapitena leskovačkog tima na prvoj utakmici odigranoj u Leskovcu, koji inače sada živi i bavi se ovim sportom u Nemačkoj.

 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare