Palfinger najavio dolazak u Niš

NIŠ

  U sklopu svoje strategije rasta, kompanija Palfinger, kao vodeći svetski proizvođač inovativnih rešenja za kranove i sisteme podizanja investiraće 35,5 miliona evra, više od četiri milijarde dinara, u novo postrojenje za proizvodnju komponenti u Nišu, čime će proširiti svoje proizvodne kapacitete u Evropi. Ovo super-moderno postrojenje se savršeno uklapa u lanac vrednosti kompanije koji čine više od 30 postrojenja širom sveta. Proizvodnja u Nišu će početi 2024. godine. Do momenta kompletiranja projekta, 2027. godine, biće kreirano oko 375 novih radnih mesta u niškom regionu, navodi se u saoptenju za javnost ove austrijske kompanije.

       „Novim postrojenjem u Nišu proširićemo naše kapacitete i obezbediti optimalno korišćenje svih naših proizvodnih  jedinica u Evropi. Naše angažovanje u Nišu je takođe važan i očigledan znak reindustrijalizacije Evrope, kojoj Palfinger aktivno doprinosi uz pomoć ove fabrike”, objašnjava generalni direktor kompanije Palfinger, Andreas Klauser.

        U prethodnih nekoliko godina, značajan broj proizvodnih kompanija iz Evropske Unije, uključujući i Austriju, je već došao u Niš. Uz targetiranu podršku Vlade Republike Srbije, kreirani su najbolji uslovi za uspešne trgovinske odnose, dodao je Klauser.

        Nakon finalizacije prve građevinske faze u 2024. godini, Palfinger će u Nišu do 2027. godine postepeno uspostaviti proizvodnju čeličnih komponenti i podsklopova za široku paletu proizvodnih linija, od dizalica za utovar do pristupnih platformi. Ovi proizvodi su posebno važni kao sastavni deo Strategije 2030 i dva strateška stuba kompanije „Go for Solutions” i „Go Digital”. Kombinovanjem fizičkih i digitalnih rešenja, Palfinger prerasta u pružaoca integralnih rešenja za podizanje. Za klijente kompanije, to znači da na jednom mestu mogu dobiti i hardversko i softversko rešenje, odnosno visoko umrežene, individualno konfigurisane proizvode. Visoki standardi koje Palfinger postavlja se odražavaju i u arhitekturi novih zgrada. Postrojenje u Nišu će biti veoma proaktivno sa aspekata uštede i proizvodnje energije.

       „Zbog svog kvalifikovanog kadra, strateške pozicije i ekonomske podrške razvoju, Niš je idealno mesto za proizvodno postrojenje kompanije Palfinger. Ovu investiciju vidimo kao početak uspešnog dugoročnog partnerstva,” izavio je Andreas Klauser, dodajući:

      „Vlada Republike Srbije zna kako da međunarodnim tehnološkim kompanijama, kao što je Palfinger, ponudi atraktivne uslove za uspešno pokretanje poslovanja.” Novom lokacijom, kompanija  obezbeđuje neophodno proširenje  proizvodnih kapaciteta, zadržavajući visok kvalitet u postojećim fabrikama Palfingera-a u Bugarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji. (kraj) VP/ LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare