Paketići za mališane na odeljenju pedijatrije

LESKOVAC

Devetnaestoro deci koja trenutno borave u Službi pedijatrije Opšte bolnice Leskovac dobilo je novogodišnje paketiće, prikupljene zajedničkom akcijom Crvenog krsta Leskovac i grada Leskovca. Predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović naglašava da ova akcija ima za cilj olakšanje boravka dece i ulepšavanje predstojećeg praznika, pravoslavne Nove godine.

„Imamo veliko zadovoljstvo i čast da danas budemo prisutni na odeljenju pedijatrije i da deci koja su ovde pod terapijom vratimo osmeh uoči srpske Nove godine. To su budući lekari, inženjeri, tehničari, poljoprivrednici, vredni i marljivi ljudi koji treba da naslede naš grad i našu državu i da nastave da je razvijaju u pozitivnom svetlu.

Direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević rekao je da postaje tradiconalno da Crveni krst deci koja se nalaze u bolnici u vreme pravoslavne Nove godine donira paketiće.

„Oni su i partneri u akciji prikupljanja dobrovoljnog davanja krvi. Naša saradnja sa Crvenim krstom jako dobra i da se nada da će u narednom periodu da se poboljša.“

Načelnica Službe za pedijatriju Mirjana Miljković ističe da su deca smeštena u posebnim sobama kako se virus ne bi širio, da su respiratorne infekcije uglavnom aktuelne, ali da to prođe za nedelju dana uz strpljenje i zdravstvenu pomoć. (kraj) IS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare