Paket za novorođenu bebu

VRANJE

Crveni krst Srbije i ove godine realizuje akciju “Paket za novorođenu bebu” sa motom “da nas bude više”, sa željom da se priključi borbi protiv bele kuge i realizaciji ciljeva Strategije populacione politike u našoj Republici.

Koncipirana je tako da sve bebe rođene u nedelji Crvenog krsta koja se obeležava u periodu od 8. do 15. maja, kao i mame, budu obradovane simboličnim poklonom dobrodošlice, koji bi sadržao, pre svega, Radosnicu Crvenog krsta, a prema mogućnostima biće obogaćen artiklima poput bebi kozmetike i osnovne bebi opreme, saopštavaju iz ove organizacije.

Vranjskom Porodilištu na odeljenju Ginekologije, opredeljeno je 45 poklon paketa za mame i bebe rođene u nedelji Crvenog krsta, što samo ukazuje na značaj Zdravstvenog centra Vranje kao regionalnog centra i Porodilišta gde se zaista rađa mnogo beba, iz Pčinjskog okruga i Kosovskog-Pomoravlja.

Dopis Crvenog krsta Srbije dostavljen je dr Gordani Đorđević načelnici Službe za ginekologiju sa akušerstvom Zdravstvenog centra u Vranju.

Načelnica dr Đorđević, se zahvalila se Crvenom krstu Srbije na održavanju tradicije u realizaciji akcije “Paket za novorođenu bebu”.

“Akcija će biti realizovana uz sva neophodna prilagođavanja datim okolnostima i epidemiološkoj situaciji. U odnosu na isti period prošle godine imamo blagi porast novorođenih beba”, kaže dr Đorđević.

Akcija se tradicionalno sprovodi  na teritoriji cele Srbije, uz sva neophodna prilagođavanja datim okolnostima i epidemiološkoj situaciji, uz direktnu podršku Ministarstva za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare