PAJTIĆ : VUČIĆ NAS ZADUŽUJE 6.135 EVRA U MINITI

BEOGRAD
Tri i po godine slušamo Aleksandra Vučića a i ministra Vujovića na temu nepovoljnih kredita i njihovu tezu da oni uzimaju kredite da bi refinansirali stare kredite pod boljim uslovima, oni misle da niko u Srbiji ne zna da računa, da niko u Srbiji nije završio prvi razred osnovne škole, rekao je danas predsednik DS Bojan Pajtić.

“ Kada imate 100 dinara kredita pa kad uzmete drugi kredit sa povoljnijim uslovima i zamenite taj kreditt opet vam je osnovica 100 dinara, ne može biti osnovica 200 dinara. Tako i gospodin Vučić i gospodin Vujović sa 15 milijardi evra koliko su zatekli u junu 2012. godine došli su u situaciju u novembru javni dug bude 26 milijardi evra, znači 11 milijardi više. Režim Aleksandra Vučića se u proseku ove tri i po godine zaduživao 102 evra u sekundi, 6.135 evra u minuti. I to je jedina istina i ta istina je jasna na osnovu zvaničnih podataka institucija ove zemlje”, rekao je Pajtić.

On je ocenio da se pokazalo da je DS bila u pravu kada je tvrdila da će Vučić već u svom prvom mandate da zaduži Srbiju više nego Tito, Koštunica, Milošević i Tadić zajedno.

“ Pokazalo se da je to bila ispravna teza i da se kroz to zaduživanje pokrivaju rupe koja su posledica nesposobnosti vlasti i prikriva nepostojanje investicija, onih istih potemkinovskih investicija o kojima govori Vučić, a samo ih on i pojedini njegovi mediji i vide “, rekao je Pajtić.

Pajtić je navodeći izjavu ministra finasija da je Srbija na dobrom putu ocenio da se Vladi ne priviđaju samo investicije nego im se priviđa i nekakav dobar put.

“ Nažalost istina je potpuno suprotna, nažalost prosečna zarada u Srbiji je samo u odnosu na avgust mesec ove godine za gotovo dva odsto niža. Nažalost životni standardi je još daleko daleko niži nego što je bio do samo pre tri godine. Kada uzmemo u obzir da pre godinu dana cena litra ulja bila 100 dinara a sada 140 dinara, kada umemo u obzir da je kilogram šećera pre godinu dana bio 50 dinara sada 75 dinara, vidimo koliko je dramatično opao standard građana Srbije i koliko je nepodnošljiva i ekonomska i socijalna situacija u ovoj zemlji. Zbog toga Demokratska stranka sa svojim predlozima sa svojim programima i sa istinom izlazi među građane Srbije ide od vrata do vrata i obićićemo sve sredine u Srbiji “ rekao je Pajtić

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare