Padavine prouzrokovale brojne probleme

VRANJE

U poslednja 24 sata palo je 39 millitra po metru kvadratnom kiše na području grada Vranja, što je izazvalo velike probleme u donjem delu grada, selima Zlatokop i Kupinince, kao i delovima Vranjske Banje, rečeno je danas, na sednici Štaba za vanredne situacije gradonačelnik Vranja i komandant  tog štaba Slobodan Milenković.

 

S obzirom da je na snazi crveni meteoalarm, Štab za vanredne situacije preduzeo je i preduzima sve neophodne preventivne i operativne mere.

Na terenu su stručno-operativni timovi Štaba za vanredne situacije, ljudstvo i mehanizacija javnih komunalnih preduzeća, kao i Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Zaključeno je da sve službe i dalje budu u punoj pripravnosti i po prijavi odmah reaguju. To mogu učiniti na telefon 402-329 u vremenskom periodu od 7,30 do 15,30, a nakon toga na 402-300. U ovom trenutku grad raspolaže neophodnom mehanizacijom i ljudstvom za ublažavanje posledica od padavina.

Posebna pažnja u naredna 24 sata biće posvećena vodotokovima drugog reda. Po rečima  Milenkovića veliki problem je i atmosferska kanalizacija, koja u narednom periodu mora biti rešena.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare