Padavine donele nove nevolje

 

VLASOTINCE

Kiša, koja od juče popodne neprestano pada i u vlasotinačkom kraju, donela je brojne probleme u ravničarskom i u brdsko-planisnkom delu opštine.

Na opštinskom putu Vlasotince- Šišava – D.Lomnica – Sredor – Gunjetina – Komarica došlo je do prekida saobraćaja usled izlivanja reke Šišavice u Sredoru. U ovom mestu je oštećen i most koji je trenutno osposobljen za saobraćaj.

Na ulazu u Vlasotince bilo je problema zbog površinskih voda, saobraćaj se je odvijao jednom trakom u kraćem vremenskom periodu, dok mašine nisu osposobile kanale da se voda vrati unutar njih.

“Na desetak lokacija u samom Vlasotincu došlo je do izlivanja i mešanja fekalne i kišne kanalizacije, a sva raspoloživa mehanizacija privatnih i javnih preduzeća je na terenu i radi na rašćićavanju nanosa. Najviše problema imaju žitelji dela grada kod autobuske stanice i prema Šišavi gde je se kanalizacija izlila u kuće”, kaže načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Vlasotince Ivan Stanković.

“Problem je star 30 godina, postavljeni su mali profili kanalizacionih cevi, naselje se u međuvremenu širilo , a to je i najniži deo grada, tako da tu ima najviše problema prilikom ovakvih padavina. Njihovo rešavanje jeste jedan od prioriteta, ali ne mogu da preciziram kada će to biti “, kaže komandant Štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Zoran Todorović.

Vlasina je nadošla i u gradskom delu Vlasotincu.

Fabrike vode je isključena u prepodnevnim satima jer ne može da preradi vodu sa vodozahvata za upotrebu. Rešavanje ovog problema je počelo u oktobru kada su krenuli radovi na dovođenju reke Rastavnice do vodozahvata. Rok za njihov završetak je kraj godine, a sredstva u iznosu od blizu 39 miliona dinara obezbeđena su posredstvom Srbijavode.

Prema najavama meteorologa, kiša će bez prestanka padati i narednih dvadesetak sati.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare