Ovacije na premijeri filma ,,Stradanje Srba u Karašjoku“ u Nišu

NIŠ

                             Projekcija filma “Logor Smrti u Karašjoku” zbog velikog interesovanja publike prikazana u dve sale bioskopa Sinepleks. “Zahvaljujemo divnoj Niškoj publici na izuzetnom interesovanju. Takođe ukazujemo zahvalnost gostima sa Kosova i Metohije i svih krajeva Srbije koji su prisustvovali premijeri filma”, kažu autori filma.

                      „Ovaj film predstavlja istorijsko blago koje smo  kao narod dobili zaslugom Srbina iz Norveške, producenta Branka Dimovića Dimeskog, koji je i pokrenuo celokupnu priču oko ekranizacije filma sa prijateljskom norveškom produkcijom POX sa rediteljem Kjetilom Palmkvistorom na čelu. Najveći aplauz publike dobio je glavni pokretač filma ,,Logor smrti u Karašjoku“ i ekranizacije kao i ideje za realizaciju Branko Dimović Dimeski, producent i reditelj filma Kjetil Palmkvistor“, kaže  Đorđe Bojanić, istoričar.

                   Film u Beogradu biće prikazan u bioskopu Balkan Sinema 27. avgusta u 19č.

                    Film je predstavljen i u Festivalskom centru gde su učestvovali i Srbi i Norvežani, glavni pokretač filma ,,Logor smrti u Karašjoku“ i ekranizacije kao i ideje za realizaciju dao je Branko Dimović Dimeski, producent.

                  Na konferenciji pred prepunom salom novinara govorili su producent Branko Dimović Dimeski, direktor fotografije Teri Holm, Milorad Ćebić (93) koji je doputavao iz Beograda,  Jelena Paunović (70 ) čijeg su ujaka fašisti ubili u Karašjoku i Miodrag Jocić (83 ) čiji je stric Krsta Jocić stradao u Norveškoj.

                  Svi oni zajedno ukazuju na koji način se trebamo odnositi prema našim precima!

                  Producent filma Branko Dimović Dimeski zahvalio se  svima koji su došli i ukazali poštovanje ovim ljudima i pre svega svim stradalim Srbima u logorima u Norveškoj. Doputovali su iz cele Srbije.

                „Hvala svima koji su došli i ukazuju poštovanje stradalim Srbima“, kazao je Dimeski.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare