Otvoreni teniski tereni u Vladičinom Hanu

VLADIČIN HAN

Simboličnim presecanjem vrpce poznati srpski teniser Slobodan Živojinović i predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović, otvorili su u tom mestu dva teniska terena.

Oni su potom odigrali prvi meč sa juniorima teniserima. Ovom događaju prisustovao je i Čedomir Šoškić, autor monografije „Tenis bez granica“.

Vladičin Han dobio je najsavremenije teniske terene u okviru Sportskog centra „Kunjak“ i to sa podlogom na kakvoj se igraju mečevi na “Australian Open”.


„Od Beograda do Vranja ovo su jedini tereni ovakve vrste koji će služiti mnogim takmičarima. Tenis se u ovim krajevima, u Vranju i Vladičinom Hanu, igrao i pre Prvog svetskog rata, što sam i napisao u mojoj monografiji zajedno sa Teniskim savezom“, rekao je Šoškić.

Živojinović je rekao da je odmah prihvatio poziv da dođe da otvori terene, jer su ovakvi događaji od izuzetnog značaja za razvoj tenisa u regionu.

„Ovi teniski tereni zaslužuju da budu u svetskim gradovima, s obzirom na kvalitet, a ne samo u Srbiji. To kažem da bi bio shvaćen značaj pomoći Ministarstva omladine i sporta za razvoj teniskog sporta. Želja mi je da ovde napravimo malu tenisku akademiju, da dovedemo nekoliko dobrih trenera, da deca koja nisu imala priliku, probaju da igraju na ovakvim terenima i nadam se da nastave dalje da treniraju“, izjavio je Živojinović.

Lokana samouprva je 2012. godine teniske terene uredila rizlom, a nakon toga asfaltirala. U to je uložila 1.800.000 dinara.

„Izgradnju teniskih terena u Vladičinom Hanu sufinansiralo je Ministarstvo omladine i sporta  sa 5.200.000 dinara. Opština Vladičin Han je dodatnim učešćem od 1.200.000 dinara uspela da zajedno sa Ministarstvom sporta u ukupnom iznosu od 8.300.000 dinara konačno završi teniske terene koji će u narednom periodu biti besplatni za sve građane Pčinjskog i Jablaničkog okruga“, rekao je predsednik opštine Vladičin Han Mladenović.

Izgrađena podloga teniskog terena spada u kategoriju tvrdih, akrilna je i četvoroloslojna.

Prati
Obavesti me o
guest
1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Gagi
Gagi
18 Juna, 2019 9:18 pm

A malo gore vislje u Vladicinom Hanu ljudi nemaju kanalizaciju dok se lopovski i nepismeni predsednik opstine bogati i bogati…

Проститутки Бишкека
1
0
Ostavite komentar.x
()
x